Liga 1

Decizia luată azi la Comisia de Recurs, în „cazul Valentin Țicu”

+17 Foto
Valentin Țicu a primit o suspendare de 16 etape / Sursă foto: Facebook@ Petrolul Ploiești

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday, 16 November 2023

Comisia de Recurs din cadrul FRF n-a luat o decizie concretă nici azi, în apelul înaintat de „petrolistul” Valentin Țicu. Acesta solicită reducerea suspendării de 16 etape cu care s-a ales după ce, pe 24 septembrie, l-a accidentat involuntar pe Dragoș Iancu de la Hermannstadt.

Momentan, singura noutate e că s-a acordat un nou termen, care va fi joia viitoare. 

Țicu are deja 8 partide de când stă pe „bară”. În cel mai bun caz, fotbalistul „lupilor galbeni” s-ar putea alege cu înjumătățirea pedepsei și va putea evolua în prima partidă după reluarea campionatului.

Varianta mai puțin pe placul Petrolului e ca suspendarea să-i fie micșorată la 10 sau 12 etape.

Țicu, 16 etape de suspendare și amendă de 10.000 de lei

Valentin Țicu, 23 de ani, căpitanul Petrolului, a fost pedepsit cu 16 etape de suspendare și o amendă de 10.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru atacul și accidentarea lui Dragoș Iancu, 21 de ani, fotbalistul celor de la Hermannstadt, în duelul direct dintre cele două echipe.

FOTO. Accidentarea suferită de Dragoș Iancu în Petrolul - Hermannstadt

+17 Foto
Foto: Captură Orange Sport

Valentin Țicu, după ce a efectuat deja 8 din 16 etape de suspendare: „Am conștiința puțin încărcată”

Valentin Țicu, 23 de ani, căpitanul Petrolului, a fost pedepsit cu 16 etape de suspendare și o amendă de 10.000 de lei de către Comisia de Disciplină a FRF pentru atacul și accidendarea lui Dragoș Iancu, 21 de ani, fotbalistul celor de la Hermannstadt, în duelul direct dintre cele două echipe.

Zilele trecute, Țicu și-a expus punctul de vedere vizavi de tot ceea ce s-a întâmplat după partida de pe 24 septembrie.

„Nu sunt fericit. E greu doar cu antrenamente. Am conștiința puțin încărcată, știu că Dragoș a pățit ce-a pățit. Am și eu o mică parte din vină... E greu doar să mă antrenez. Practic, mi s-a luat dreptul la ceea ce-mi plăcea cel mai mult să fac, fotbalul. Țin să mulțumesc conducerii, familiei, m-au sprijinit într-o perioadă grea.

Aștept recursul de joi, sper să se «arbitreze» cu normalitate. Am văzut atacuri mai brutale, nu vreau să dau exemple din alte ligi, dar care s-au soldat cu accidentări. Alții au primit «galben», au putut să joace”, spunea Țicu într-un interviu acordat GSP.ro săptămâna trecută. 

>

Pe cine acuză Valentin Țicu: „S-au spus minciuni despre mine”

În continuare, apărătorul, care cochetează și cu prima reprezentativă, a ținut să transmită un mesaj celor care l-au apostrofat după faza cu Dragoș Iancu.

„Știu cum e să fii accidentat. E greu și să fii în partea cealaltă, în care am fost eu acum, cu oameni pe la emisiuni sportive care au aruncat cu cuvinte. «Criminal», «să nu mai joace fotbal pe viață», «interlop», «cămătar» - trebuie să se gândească toată lumea...”. 

„Lupii” au mușcat din ”lei” » „Obiectivul nu este play-off-ul, dar ne vom bate pentru asta!”

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.