Fotbal   •   Liga 1   •   CS UNIVERSITATEA

Cea mai mare „țeapă” din „era Rotaru”?! Dezastru pentru jucătorul pe care Universitatea a plătit o avere. E în mare pericol să fie dat afară!

+11 Foto
Alexandru Ișfan se numără printre fotbaliștii care au dezamăgit crunt la Universitatea Craiova / Sursă foto: Imago Images

Articol de Remus Dinu   —  vineri, 10 noiembrie 2023

Alexandru Ișfan mai contează doar numeric în lotul Universității Craiova, la 11 luni de când Rotaru plătea 650.000 de euro pentru a-l cumpăra de la FC Argeș. Până în acest moment, extrema de 23 de ani tinde să fie cea mai mare „țeapă” din „era Mihai Rotaru”.

Fotbalistul la care granzii campionatului făcuseră coadă în 2022 e inutil în Bănie și, judecând după cifrele dezastruoase adunate la Craiova, nu-i de mirare că aparițiile sale în Liga 1 sunt astăzi unele meteorice. 

Ișfan a pierdut contactul cu echipa încă din perioada lui Reghecampf, iar în ultimele nouă etape a mai strâns doar un sfert de oră în campionat!

Alexandru Ișfan, tot mai rar în echipa Craiovei


Pe 18 august, la victoria de acasă cu UTA, 3-0, Ișfan a fost pentru ultima oară titular în Liga 1 la Universitatea. De atunci, cu excepția puținelor minute bifate cu Petrolul, nu a prins lotul în trei rânduri și a rămas rezervă neutilizată în alte cinci ocazii. Semn că fosta mare speranță a Piteștiului și-a pierdut definitiv din credit la juveți, deși a reprezentat unul dintre pariurile lui Mihai Rotaru la începutul anului.

Singurele momente când fanii Craiovei l-au mai văzut la față pe Ișfan au avut loc în Cupă: 64 de minute cu CS Tunari și 59 cu UTA, fără vreo realizare, însă.

Ișfan la Craiova: 650.000 € pentru un assist!

De altfel, ceea ce provoacă stupoare în cazul lui Ișfan e randamentul acestuia. În cele 9 apariții din actualul sezon (campionat + Cupă), el nu are în dreptul său vreun gol sau vreun assist. 


Singura lui „realizare”? Un cartonaș galben văzut în prelungirile meciului cu Petrolul, 1-3. Și mai îngrijorător e că fotbalistul a avut realizări infime și în cele 16 meciuri jucate la olteni în ediția precedentă: un singur assist, într-o înfrângere cu Farul (1-2).

În acest moment, viitorul lui Ișfan în Bănie e sub semnul incertitudinii, iar statutul său e unul extrem de ingrat: spre deosebire de perioada în care era om de bază la FC Argeș, el nu mai reprezintă o soluție nici pentru regula U21. 

Și dacă extrema de 23 de ani a craiovenilor nu-l va impresiona repede pe exigentul Ivaylo Petev, sunt șanse mari ca Ișfan să fie pus pe lista de transferuri. Fie în proxima fereastră de transferuri, fie în vara lui 2024.

Alexandru Ișfan, în alb-albastru // foto: Imago Images

Alexandru Ișfan, cea mai mare „țeapă” din „era Mihai Rotaru”?!

Rotaru a mai riscat și în trecut sume consistente pentru fotbaliști tineri, dar nimeni altcineva n-a avut regresul și bilanțul modest înregistrate de Ișfan.

O comparație relevantă e cea cu George Cîmpanu, un alt fotbalist cu profil ofensiv, pe care Rotaru cheltuia 500.000 de euro în 2020 pentru transferul de la FC Botoșani. 

Chiar dacă nici el nu mai e astăzi în prim plan la CSU, actualmente fiind împrumutat la U Cluj, impactul avut de acesta e incomparabil cu cel al lui Ișfan. Cîmpanu a adunat 110 meciuri, 12 goluri și 7 pase decisive în tricoul alb-albaștrilor. 

Tatăl lui Ișfan, în momentul transferului la Craiova: „Se plafonase la FC Argeș”

Mutarea lui Ișfan pe „Oblemenco” s-a produs într-un moment în care fotbalistul era într-un ușor regres și la FC Argeș. De aici și surprinderea multora în momentul în care Mihai Rotaru a scos din buzunar 650.000 de euro pentru a-l aduce de la Pitești. 

Tatăl fotbalistului era sigur la acel moment că venirea fiului său la Craiova va însemna un declic pentru acesta. Într-un interviu acordat pentru GSP.ro pe 3 ianuarie, Ișfan senior marturisea că băiatul său „se plafonase la FC Argeș”.

Ișfan e blocat mental. Eu am văzut foarte multe antrenamente ale Craiovei în vara asta. Băiatul se implică, este dedicat, dar când ajunge la stadion, pe teren, se blochează. E posibil ca presiunea suporterilor și a banilor care s-au cheltuit cu transferul lui să-l apese. Și el ar trebui cumva ajutat.



- Gică Craioveanu, fost internațional român, campion cu Universitatea Craiova în 1991

Pe cine a mai plătit Mihai Rotaru sume importante

FotbalistSuma de transfer
Alexandru Cicâldău (Viitorul)2,3 milioane de euro
Andrei Ivan (Krasnodar)1,5 milioane de euro
Alexandru Mitriță (Pescara)730.000 de euro
Alexandru Mateiu (FC Brașov)500.000 de euro
Alexandru Cîmpanu (FC Botoșani)500.000 de euro
Elvir Koljic (FK Krupa)450.000 de euro
Bogdan Vătăjelu (Sparta Praga)350.000 de euro
Mirko Pigliacelli  (Pro Vercelli)300.000 de euro
Dan Nistor (Dinamo)260.000 de euro
Alexandru Băluță (Viitorul)200.000 de euro
Carlos Fortes (Gaz Metan)200.000 de euro
David Lazar (Astra)200.000 de euro

VIDEO. Mihai Rotaru, în ziua prezentării lui Ivaylo Petev: „Negocierile au început astă-vară, la Bansko”

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.