Stranieri

„Unde s-a ascuns până acum?” » Rațiu a ajuns și în Gazzetta dello Sport, în topul performerilor din Europa

+20 Foto
Andrei Rațiu a ajuns și în Gazzetta dello Sport grație prestației din Real Madrid - Rayo // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 10 noiembrie 2023

Cotidianul italian Gazzetta dello Sport l-a inclus pe românul Andrei Rațiu (25 de ani) în topul celor mai buni jucători ai weekendului trecut în campionatele din Anglia, Spania, Franța și Germania.

Duminica trecută, Andrei Rațiu a debutat în La Liga, eșalonul de elită al fotbalului spaniol. Fundașul dreapta român a fost integralist la Rayo Vallecano și s-a descurcat exemplar în fața lui Vinicius Junior, unul dintre cei mai buni atacanți de bandă ai planetei.

Gazzetta dello Sport scrie despre Andrei Rațiu: „Unde s-a ascuns până acum?”

Laudele pentru Rațiu au depășit granițele Spaniei. Cuvinte foarte frumoase i-a adresat și cotidianul italian Gazzetta dello Sport, care l-a inclus pe Andrei în topul celor mai buni jucători ai weekendului precedent în campionatele de vârf din Europa.

„Fundașul dreapta al lui Rayo, românul de 25 de ani a debutat în La Liga duminică, pe Bernabeu, avându-l adversar direct pe Vinicius. A fost depășit o singură dată, meciul s-a terminat 0-0, iar el a fost surpriza zilei. A ajuns în prima ligă de curând, după ani în ligile inferioare. Unde s-a ascuns până acum?”, au scris jurnaliștii cotidianului roz.

Aceștia i-au acordat lui Rațiu nota 7, doar Achraf Hakimi (7,5), Ronald Araujo (7,5), Alejandro Grimaldo (8), Artem Dovbyk (8), Jeremie Boga (8), Harry Kane, Jeremy Doku și Luis Diaz, ultimii 3 cu nota 9, fiind deasupra românului.

Andrei Rațiu, de netrecut în fața „vitezistului” Vinicius Junior

Rațiu a impresionat prin modul în care s-a apărat în fața lui Vinicius, reușind să-l anihileze pe brazilian în ciuda vitezei înspăimântătoare a acestuia.

La un moment dat, cei doi s-au întrecut într-o cursă demnă de atletism, în care Rațiu a atins 35,6 km/h ca viteză de vârf. Deși Vinicius a fost puțin mai rapid, 36 km/h, Andrei a ajuns primul la minge, spre deliciul fanilor adverși. Video cu faza, mai jos. 

Mai mult știri despre stranieri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.