Poreclit „Micul Napoleon", Teașcă era văzut drept un dictator. Constantin Teașcă, unul dintre cele mai controversate personaje care au existat în fotbalul de la noi. După o scurtă și anonimă carieră de jucător, acesta a început să antreneze la nici 33 de ani. Iar Narcis Coman dezvăluie episoade neștiute.
- Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.
- Domnule Coman, l-ați prins antrenor inclusiv pe Titi Teașcă.
- Teașcă n-a ținut cont de nimeni. El era singurul care avea dreptate. Mai abitir ca Napoleon. Era un om care pur și simplu... „Ia-i tensiunea, ia-i pulsul!”, doar așa zicea. Pe mine m-a înnebunit cu tensiune, puls. Începuse să-mi ia și sânge să vadă dacă am băut. Era zăpăcit, dar meseriaș. El ce făcea azi nu făcea a doua zi. Făcea altceva și le schimba. D-aia nu mergea echipa, nu știam ce vrea.
- Nu prea vă avea la inimă?
- Nu m-a iubit niciodată! El n-a iubit pe nimeni. Să mă ierte Dumnezeu, dar se ducea o dată, de două ori acasă din cantonament. El stătea numai la club la Steaua. Poate-i dubla prima, salariul. Noi eram liberi, el stătea acolo și scria cărți. Mi-aduc aminte că a făcut un antrenament cu mine, a venit în șase metri și mi-a dat cu șpițul. N-aveam cum să ajung stânga, dreapta cum voia el. „Nu ești pregătit! Cine știe pe unde umbli”.
- Bine, nu l-ați înfruntat niciodată că să se termine.
- L-am și înfruntat... De mai multe ori. Dacă țipa la mine, d-aia nu mai puteam eu. El țipa, el auzea. Am intrat odată la baie, la Steaua. Făcea șmecherii, ne dădea cu palma peste fund. Și ustura. Lajos Sătmăreanu când i-a dat o palmă peste fund.... A plecat din baie. „Hai, bă băieți, nici așa”.
Petru Cadar îl distruge pe celebrul Titi Teașcă: „A fost un criminal! Avea delirium tremens”
CV Constantin Teașcă
- S-a născut pe 25 septembrie 1922, la Giurgiu
- A evoluat, ca mijlocaș, la Acvila Giurgiu (1940-1946) și la Concordia Ploiești ('46-'50)
- Ca antrenor, a pregătit formațiile: România (juniori), Dinamo București (juniori), Dinamo Bacău (două mandate), Dinamo Obor/Victoria București (două mandate), Dinamo București, România (două mandate), CSMS Iași, U Cluj, FC Argeș, Fenerbahçe Istanbul, Dunărea Galați, Steaua București, Șoimii Sibiu, U Craiova (două mandate), Steagul Roșu Brașov, FC Bihor Oradea, Montana Sinaia, Drobeta Turnu Severin
- A decedat pe 30 iulie 1996, la București
{{text}}