Campionate

Marius Șumudică, la a treia victorie la rând » Maxim și Drăguș au marcat pentru succesul lui Gaziantep

Denis Drăguș în acțiune // Foto: X @ Gaziantep

Articol de Daniel Scorpie  —  sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Marius Șumudică (52 de ani) a ieșit cu Gaziantep din „zona roșie” a clasamentului din Turcia, grație triumfului de azi cu Alanyaspor, în deplasare (3-0). Alexandru Maxim a deschis scorul din penalty și apoi Denis Drăguș l-a majorat, ambele goluri venind în prelungirile primei reprize! Rezultatul final a fost stabilit de Riascos (90+5).

Cu Marius Șumudică în tribună, după eliminarea din etapă trecută, Gaziantep a legat azi a doua victorie în Super Lig, 3-0 cu Alanyaspor, în deplasare. Doi români și-au trecut decisiv numele pe lista marcatorilor, amebele goluri fiind reușite în prelungirile primei reprize. Mai întâi a punctat, din penalty, Alexandru Maxim (45+8), apoi a venit rândul lui Denis Drăguș (45+10) să dubleze diferența. 

A doua victorie în deplasare pentru Marius Șumudică la Gaziantep

Atacantul împrumutat de la Standard Liege a ajuns la patru reușite în opt evoluții din acest campionat, iar Maxim are și el două goluri, ambele din lovituri de la 11 metri. De remarcat că și în etapa precedentă, tot Maxim și Drăguș au punctat, chiar în aceeași ordine!, acasă cu Rizespor (2-0), pentru trei puncte importante.

>

Nu au lipsit din formula de start astăzi portarul Florin Niță și nici fundașul stânga brazilian Junior Morais, adus în vară de la Rapid. Grație acestui rezultat, al doilea succes pe teren străin pentru Gaziantep de la revenirea antrenorului român, Gaziantep urcă de pe 13 până pe locul 9, cu 15 puncte, fiind alături de Fenerbahce singura formație cu zero egaluri în Super Lig după 12 etape disputate! Este la cinci puncte peste ultima poziție ce duce în liga secundă și la 7 de ultimul loc european al Turciei.

De menționat că Gaziantep a trecut mai departe și în Cupa Turciei, datorită succesului clar de acasă (4-0) cu Efeler 09 Spor. Iar în runda următoare, după pauza rezervată meciurilor interțări din preliminariile Euro 2024, va primi vizita echipei lui Olimpiu Moruțan, Ankaragucu, aflată sub Gaziantep, pe a 14-a poziție.

11locuri este saltul reușit în numai 8 etape de Marius Șumudică la revenirea la Gaziantep. De pe ultima poziție, cu 0 puncte, a ajuns pe locul 9, cu 15 puncte

60de meciuri a bifat Marius Șumudică pe banca tehnică a lui Gaziantep în ambele mandate. Bilanțul: 26 de victorii, 19 remize și 15 eșecuri, golaveraj 102-78

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.