Campionate

Dortmund pierde teren în duelul la titlu » E la opt puncte de Bayern după eșecul de la Stuttgart

Serhou Guirassy înscrie din penalty golul victoriei Stuttgartului cu Dortmund

Articol de Aurelian Botezatu  —  sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Borussia Dortmund a jucat foarte slab la Stuttgart și a pierdut cu 2-1. E al doilea eșec consecutiv în Bundesliga al galben-negrilor, după 0-4 în Der Klassiker cu Bayern. Sunt la 8 puncte în urma liderului Bayern!

După eșecul umilitor suferit pe teren propriu în Der Klassiker, sâmbăta trecută, Borussia Dortmund se reabilitase în fața suporterilor printr-un 2-0 cu Newcastle, în grupele Ligii Campionilor. Însă la revenirea în campionatul intern, galben-negrii au cedat mai clar decât o arată scorul, 1-2, în fața revelației VfB Stuttgart.

Borussia a început prost și în minutul 11 a avut noroc cu portarul Gregor Kobel, care a parat penalty-ul bătut de Fuchrich. E prima oară după 10 ani când un portar al Dortmundului apără o lovitură de la 11 metri! În 2013 reușise Weidenfeller, într-o partidă cu Schalke 04. 

Tabloidul Bild n-are milă de Borussia: „La pauză putea fi 5-1 pentru VfB dacă nu era portarul Kobel”

Fullkrug a deschis scorul pentru oaspeți, în minutul 36, dar degeaba. Echipa sa n-a reușit să țină de avantaj și VFB a egalat înaintea pauzei, prin Undav (42).

Comentariul tabloidului Bild: „Dacă nu era Kobel, la finele primei reprize putea fi 5-1 pentru gazde”. Iar analistul Sky, fostul internațional german Dietmar Hamann, a concluzionat: „O evoluție sub orice critică!”.

Golgheterul Guirassy intră și îi dă lui Dortmund lovitura de grație

Șvabii și-au crescut nivelul după reluare, iar din minutul 67 au beneficiat și de serviciilie golgheterului Serhou Guirassy (14 goluri în 8 etape). Urmarea? Acesta i-a dat Borussiei lovitura de grație.

În minutul 83, el a transformat penalty-ul comis Kobel: 2-1. Al 6-lea la rând bifat de internaționalul din Guinea. În urma înfrângerii suferite, Borussia a ajuns pe locul 4, cu 21 de puncte, 8 mai puțin decât liderul Bayern. VfB, în schimb, a urcat pe poziția a treia, cu 24 de puncte.

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.