Liga 1

Dinamo, sub lupa unui nume legendar: „Nu poți așa”

FOTO: Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  Saturday, 11 November 2023

Ioan Andone (63 de ani), legenda lui Dinamo, a vorbit despre situația „câinilor” și i-a dat sugestii lui Ovidiu Burcă, antrenorul „câinilor”.

Abia promovată în vară, Dinamo se zbate să scape de retrogradare. E pe locul 15, cu doar 10 puncte obținute în 15 meciuri. Andone crede că cei de la clubul alb-roșu au fost luați prin surprindere de promovarea din vară și nu erau pregătiți pentru SuperLiga. 

Îi transmite lui Burcă să se axeze pe unul sau două sisteme de joc și să nu mai experimenteze.

Ioan Andone: „Burcă trebuie să fie mai clar. Nu poți juca precum Guardiola”

„Eu cred că nu au fost pregătiţi de Liga 1. Antrenorul încă îşi caută o formulă, un sistem de joc. Trebuie să fie mult mai clar. Să folosească un sistem sau două, maxim. Trebuie să joace cu mingea a doua, să pună presiune pe careul advers.

Cei de la Dinamo ajung foarte greu în careul advers şi marchează foarte puţine goluri. Nu poţi juca cum joacă Guardiola. Ce jucători are Guardiola şi ce jucători are Dinamo, ca să poată câştiga cu posesie 60-70%? Aici e treaba lui Burcă, ca antrenor, să clarifice.

Ovidiu e un tip inteligent. Ce antrenor ar fi venit la Dinamo când n-aveau apă la antrenament şi apă caldă la duşuri? El să-şi clarifice ceea ce vrea de la echipă şi va fi totul bine”, a declarat Ioan Andone, la Orange Sport.

7 ania jucat Ioan Andone la Dinamo, între 1983 și 1990. A câștigat două titluri în alb-roșu

VIDEO. Ovidiu Burcă: „La începutul lui decembrie, vom face o analiză obiectivă și vom vedea ce va fi”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.