Nationala

Ignorat de Edward Iordănescu, fotbalistul ales de cititorii GSP drept cel mai bun jucător al turului dă o replică neașteptată

Edi Iordanescu

Articol de Eduard Apostol  —  Sunday, 12 November 2023

Dan Nistor, 35 de ani, nu a avut loc în echipa lui Edi Iordănescu, 45 de ani, pentru meciurile decisive cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă), însă decarul lui U Cluj crede în „tricolori” și în selecționer.

Dan Nistor a fost cel mai lăudat fotbalist din Liga 1 pentru turul sezonului regulat. Decarul „șepcilor roșii” a fost apreciat și de specialiști, și de microbiști. Aceștia l-au votat „cel mai bun jucător din Liga 1” într-un sondaj pe GSP.ro. 

Totuși, selecționerul Edward Iordănescu nu a avut ochi pentru conducătorul de joc al lui U Cluj, nu l-a băgat în seamă deloc.

Dan Nistor, mesaj pentru cei convocați: „Trebuie să reziste presiunii, altfel n-au ce căuta acolo”

Înaintea remizei albe cu Petrolul, antrenorul Ioan Ovidiu Sabău a dezvăluit că nu are așteptări vizavi de vreo convocare a lui Dan Nistor sau a altui jucător de-ai săi, altfel ar fi fost chestionat de către selecționer ori de altcineva din staff-ul acestuia. 

Nici Nistor nu avea așteptări foarte mari, însă fotbalistul a mărturisit că-și dorește foarte mult ca România să se califice la Euro 2024. Ba, mai mult, i-a luat apărarea pe Iordănescu și pe jucători, de multe ori criticați în această campanie.

9goluri și 8 assist-uri a adunat Nistor în 18 meciuri în actuala ediție pentru U Cluj

„Mi-aș dori din tot sufletul să ne calificăm la Euro, chiar dacă apar atâtea critici. Ce ne dorim? Să jucăm frumos și să stăm acasă sau să jucăm urât și să fim la Euro? Sper să ne calificăm și să facem o figură frumoasă la turneul final.

Jucătorii care sunt convocați pentru aceste două meciuri trebuie să reziste presiunii, altfel înseamnă că n-au ce căuta acolo. Sunt convins că vor reuși să fie destul de capabili să reziste la presiune. Cu Israel e un atu că nu jucăm în Israel, iar cu Elveția jucăm acasă și va fi un stadion plin", a reacționat Dan Nistor pentru GSP.ro.

Dan Nistor, despre critici: „Dacă vin de la un fost mare fotbalist, accept, dar dacă te critică Vasile și Ion...”

Mulți specialiști și foști internaționali au spus, după remizele României din grupa preliminară, că s-au simțit rușinați de evoluția și modul în care echipa a adunat punctele ce ne plasează acum pe locul 1 înaintea meciurilor decisive.

7selecții a adunat Dan Nistor pentru prima reprezentativă a României

„Eu nu am de ce să fiu rușinat de echipa națională. Hai să vedem cum vin criticile! Dacă vin critici constructive de la un fost mare fotbalist, accept, înveți, dar dacă te critică Vasile și Ion nu sunt de acord... Accept cu mare drag criticile de la foștii mari fotbaliști, înveți de la cei mai buni.

Iau ce e mai bun din critici, mă motivează. Am jucat la Botoșani, m-au făcut în toate felurile, „Ceapă” sau mai știu eu cum. Astfel de lucruri îmi dau energie, vibe bun. Mie îmi plac, vreau să le demonstrez tuturor că pot da gol și assist, iar la final să vadă că sunt bun. Așa trebuie să facă și jucătorii naționalei", a declarat Dan Nistor, mijlocaș U Cluj,

Îmi pare rău că România nu mai are niciun ziar de sport. Am foarte multe ziare acasă, Gazeta Sporturilor, le am de pe vremea când eram la Dinamo și mi le dădea nea Iulică Mihăiescu, mi le oprea pe cele cu mine. Soția făcea poze la ziar și-mi trimitea să văd ce note am luat. Păcat că lucrurile frumoase dispar din țara asta.

- Dan Nistor, mijlocaș U Cluj

VIDEO Dan Nistor, despre situația din Superligă și șansele României de calificare la Campionatul European: „Toți ne dorim asta”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.