Nationala

Delegare controversată la meciul Israel - România » Pentru cine trage UEFA sforile

Federația de fotbal din Israel a primit acceptul UEFA să organizeze meciul cu România, din preliminariile EURO 2024, în Ungaria, la Felcsut, pe stadionul formației Akademia Pușkaș.

Articol de Viorel Tudorache  —  Sunday, 12 November 2023

Naționala României joacă sâmbătă, 18 noiembrie, cu Israel, în Ungaria, la Felcsut, un meci ce poate fi capital pentru calificarea la Euro 2024, pentru ambele echipe. UEFA l-a delegat ca observator de arbitri pe elvețianul Andreas Schluchter (66 de ani), o delegarea foarte ciudată, ținând cont de faptul că România și Israel luptă pentru calificare și cu naționala Elveției.

  • Israel - România are loc pe 18 noiembrie, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1

Forul european de la Nyon a anunțat pe site-ul UEFA delegarea elvețianului Andreas Schluchter. Brigada de arbitri urmează să fie comunicată în zilele următoare.

Delegare controversată la meciul Israel - România

În acest moment, România este liderul grupei I, la un punct de Elveţia, care are un joc mai puțin, și la 5 puncte de Israel, cu două restanțe.

„Tricolorii” mai au de disputat două partide, cu Israel, pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, și cu Elveția, pe Arena Națională din București.

Indiferent de rezultatele pe care naționala din Țara Sfântă le va înregistra în restanțele cu Kosovo (12 noiembrie) și cu Elveția (15 noiembrie), meciul Israel - România va avea conotații decisive. Rămâne de văzut dacă vom avea și varianta egalului. 

UEFA l-a delegat pe Andreas Schluchter din Elveția ca observator de arbitri la meciul Israel - România

GSP a contactat FRF pentru un punct de vedere. Oficialii de la Casa Fotbalului au refuzat însă să comenteze delegarea făcută de UEFA. 

Cum poate fi calificată România la Euro 2024 înaintea meciului cu Elveția

România ar putea fi deja calificată la Euro 2024 la ora disputei cu elvețienii. Pentru asta e nevoie ca tricolorii să păstreze o distanță de cel puțin 4 puncte față de Israel, după meciul direct. 

În cazul în care Israel nu obține mai mult de un punct din "dubla" cu Kosovo și Elveția, "tricolorii" se pot califica și cu un egal contra Israelului, iar ultimul meci cu Elveția, de pe Arena Națională, n-ar mai conta decât pentru palmares. Distanța dintre România și Israel ar fi de 4 puncte înaintea ultimei etape.

Altfel, misiunea „tricolorilor” devine mult mai complicată, iar victoria cu Israel va fi obligatorie. În cel mai dramatic scenariu, soarta calificării s-ar putea decide în ultima rundă, când sunt programate jocurile România - Elveția și Andorra - Israel.

Clasamentul la zi din Grupa I a preliminariilor EURO 2024

Următoarele meciuri:

  • 12 noiembrie: Kosovo – Israel (21:45 / TV: Prima Sport 2, Digi Sport 2)
  • 15 noiembrie: Israel – Elveția (21:45 / TV: Prima Sport 1, Digi Sport 1)
  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Citește și alte articole:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.