Handbal

Cum s-a produs revenirea de poveste a Rapidului în fața campioanei Europei și cine a fost MVP: „Extraordinară!”

Rapid a izbutit o revenire de colecție cu Vipers / FOTO: Raed Krishan (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  duminică, 12 noiembrie 2023

Rapid a produs surpriza zilei în handbalul european, revenind entuziasmant în fața lui Vipers Kristiansand în duelul din grupele Ligii Campionilor. Conduse cu 2-9 după primele minute, bucureștencele au întors în favoarea lor meciul contra deținătoarei trofeului și s-au impus dramatic, 30-29.

Imediat după meci, fostul selecționer Costică Buceschi, tatăl Elizei Buceschi, a descifrat prestația Rapidului într-un interviu oferit în exclusivitate Gazetei Sporturilor. Cunoscutul om de handbal a enumerat factorii care au dus la revenirea de poveste a giuleștencelor.

Jos pălăria în fața Rapidului: „Destul de greu să întorci un asemenea scor în Ligă”

„E incredibil! Incredibil că au reușit să revina de la o diferență atât de mare, cum a fost cea din prima repriză

E destul de greu să poți întoarce un asemenea scor în favoarea ta în Ligă, mai ales împotriva unei echipe precum Vipers, cu o asemenea experiență și cu un asemenea palmares, cu 3 Ligi ale Campionilor.

Dar Rapid a reușit să întoarcă. Cred că nimeni nu se aștepta la o astfel de revenire. Diana Ciucă a fost extraordinară, iar apărarea, în prima repriză, a luptat foarte mult pentru a ține scorul cât mai strâns

Explicații pentru începutul de meci? E vorba despre acest respect față de adversare. Tu nu-ți propui asta, dar cumva ai acest respect față de un adversar atat de puternic, cu un istoric atât de bogat. Fetele au intrat puțin timorate, Vipers a accelerat și a marcat câteva goluri foarte ușoare.

- Costică Buceschi 

Buceschi, despre revenirea Rapidului cu Vipers: „Merită felicitate schimbările făcute de antrenor”

Buceschi și-a continuat analiza, vorbind și despre faza din ultima secundă a partidei, în urma căreia Rapid a primit lovitura de la șapte metri izbăvitoare: 

„După pauză, ceva s-a întâmplat, ofensiva a fost mai exactă. Schimbările făcute de antrenor merită felicitate, și el a avut un rol în revenire în tot ce s-a întamplat. Iar Rapid a fost mai tot timpul la conducere în repriza a doua.

Dar e foarte important și cum au gesionat ultima fază. Poate multa lume spune că se dă «7 metri» doar când poarta e goală. Dar nu e așa! Când esti pe contraatac și ești împiedicat în acest mod, se acordă «7 metri» Eliza a vrut să paseze către Fraga Fernandez, eu cred că arbitrele din Ucraina au judecat bine”.  

Costică Buceschi o elogiază pe Diana Ciucă: „Dacă va continua la fel, România are șanse să-și îndeplinească obiectivul la Mondial!”

Despre Diana Ciucă, portarul MVP al Rapidului, Buceschi a avut doar cuvine de laudă:

„Una peste alta, am văzut o echipă bună a Rapidului. Mă bucur pentru Eliza, mă bucur pentru Ciucă (n.r. - portarul Diana Ciucă, marea remarcată a partidei). La ora actuală, e cea mai în forma jucătoare, e cel mai bun portar.

Dacă va continua cu aceste evoluții și la Campionatul Mondial, România va avea șanse să-și îndeplinească obiectivul”, a punctat Buceschi, pentru GSP.ro. 

Ce s-a întâmplat la Rapid - Vipers e o mare reclamă făcută handbalului și handbalului românesc. S-a demonstrat că și Rapid poate ține pasul cu orice echipă din Champions League. 

Alături de galerie, au fost senzaționale! Iar galeria are o mare parte de «vină», cu ghilimelele de rigoare, pentru victoria Rapidului. Fanii au creat o atmosferă fantastică.

- Costică Buceschi

VIDEO Reacția handbalistelor din Giulești, după decizia arbitrajului video

>

Citește și alte știri din handbal: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.