Liga 1

Învinși pe teren, „câinii” i-au întărâtat pe olteni în tribune » Banner-ul acid cu care au intrat pe „Oblemenco”

+29 Foto
Învinși pe teren, „câinii” i-au întărâtat pe olteni în tribune / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de Remus Dinu  —  Sunday, 12 November 2023

Cei peste 700 de suporteri dinamoviști care au făcut deplasarea în Oltenia pentru derby-ul cu Universitatea Craiova, pierdut cu 0-1, i-au ironizat pe rivali. Au intrat în stadion cu un banner ironic la adresa clubului lui Mihai Rotaru.

Rivalitatea Craiova - Dinamo rămâne și astăzi printre cele mai aprige din fotbalul românesc, iar un nou episod al aversiunii dintre cele două s-a consumat duminică. Indiferent de numele gazdei, fie că e vorba de CSU sau FCU, e o tradiție ca bucureștenii să fie primiți cu ostilitate pe „Oblemenco”.

Galeria oaspeților a răspuns valului de antipatie cu un mesaj ironic, introdus de PCH în stadion și afișat pe durata partidei: „Chiar dacă instanța a decis cu bună știință o falsă realitate / Degeaba vă bucurați, cu toții stim că sunteți fără identitate”.

Replica alb-albaștrilor? Eduard Apostol, reporterul GSP prezent în Bănie, a transmis că suporterii din galeria Craiovei au scandat „Serie B, Serie B” la adresa rivalilor, o aluzie la situația „câinilor”, împotmoliți pe loc retrogradabil.

CS Universitatea, club care a promovat pe prima scenă în 2013, a fost blamată de-a lungul timpului de fanii bucureșteni, care n-o recunosc drept succesoarea fostei mari echipe a Băniei, „Craiova Maxima”.

Se disprețuiesc!

Nu e nici pe departe un episod izolat. Cele două galerii și-au manifestat în permanență antipatia reciprocă. Noua echipă a Craiovei a perpetuat sentimentul de dușmănie față de Dinamo, iar fiecare duel direct dintre cele două a fost un prilej pentru ca suporterii să se „înțepe” prin mesaje ironice.

Mesaje ironice afișate de galeria lui CSU de-a lungul timpului:

  • „În catedrala fotbalului avem oaspeți de «onoare» / Băieții ce luptă cu poarta s-au descălțat la intrare”;
  • „Din afaceri cu suc pe stadion și alte obiceiuri proaste / Plătiți coregrafii faraonice, tabloul falsității voastre”;
  • „Vă închiriază în campanii și vi se decontează toate / Mulți bani pentru o imagine falsă, fără mentalitate / Valoare ultras zero pentru show-urile finanțate”.

Răspunsurile dinamoviștilor:

  • „Echipe de tradiție dispar / Datorită unor așa ziși ultrași și primari”;
  • „Un grup de dezertori și falși / Cum ai putut echipa să ți-o lași?”;
  • Bine ați venit înapoi... Pardon! Credeam că U Craiova sunteți voi”.

VIDEO Conferință incendiară a lui Ovidiu Burcă: „M-am săturat. Am cerut 6 luni răgaz, iar acestea s-au terminat”

>

Citește și alte știri de actualitate:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.