Euro 2024

Cum vede Răducioiu finalul în grupa noastră preliminară: „Ar fi de-a dreptul incredibil”

Florin Răducioiu

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 13 noiembrie 2023

Fostul internațional Florin Răducioiu s-a arătat optimist în privința calificării României la Euro 2024. „Dacă din această grupă nu ne calificăm, ar fi de-a dreptul incredibil, ar fi mare păcat. Abia aştept să merg în Germania”, a comentat Răducioiu. 

Israel a început cu stângul seria de 4 meciuri decisive pentru Euro 2024: 0-1 cu Kosovo, la Pristina. Rezultatul e perfect pentru reprezentativa României, care e tot mai aproape de calificare.

Aflat în studioul Prima TV, Florin Răducioiu a comentat situația din grupa noastră preliminară și s-a arătat optimist în privința prezenței „tricolorilor” la turneul final din Germania.

„Dacă din această grupă nu ne calificăm, ar fi de-a dreptul incredibil, ar fi mare păcat. Este o grupă foarte ciudată, s-au întâmplat foarte multe, s-au făcut foarte multe calcule, s-a câştigat foarte puţin. O grupă un pic nebună”, a spus fostul internațional român.

Florin Răducioiu: „Merităm să ne calificăm din această grupă”

Răduciou crede că „merităm să ne calificăm din această grupă, oarecum slabă. Este foarte important să fim acolo, în Germania. Echipa naţională are nevoie de acest rezultat, suporterii au nevoie de o asemenea calificare. Toţi avem nevoie.

Abia aştept să merg în Germania, evident, dar haideţi să nu cântăm victoria atât de devreme, mai este totuşi acest meci cu Israel. Nu vom rata această ocazie unică".

Suntem la mâna noastră în lupta pentru Euro 2024

Eșecul cu Kosovo o ține pe Israel la 5 puncte în urma „tricolorilor”, care conduc grupa I în acest moment. Ai noștri se pot califica dacă se impun în ultimele două meciuri!

Mai mult, dacă Israel se va încurca și în următorul meci, cu Elveția, aflată și ea într-o situație dificilă, România va mai avea nevoie doar de un punct pentru calificare!

Practic, dacă Israel nu câștigă cu Elveția, „tricolorii” vor avea și varianta egalului în derby-ul de la Budapesta! Iar meciul din ultima etapă cu Elveția va mai conta doar pentru stabilirea urnelor pentru turneul final.

Când se complică situația noastră în grupă

Situația se complică dacă Israel reușește să învingă Elveția. În acest caz, România ar fi obligată să câștige meciul direct de la Budapesta. Un egal nu ar mai fi suficient pentru calificare, iar totul s-ar decide în ultima etapă.

Deși am avea 2 puncte în plus față de Israel, ei au meci cu Andorra, în timp ce noi înfruntăm Elveția, pentru care meciul ar putea deveni decisiv! O victorie cu Elveția ne-ar califica, dar șansele reale sunt minime.

Dacă Elveția o învinge pe Kosovo, atunci în ultima etapă și-ar permite un egal pe Arena Națională, rezultat care poate califica ambele echipe.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.