Liga 2

Are cel mai slab lot din Liga 2, dar face minuni! Acum a dezvăluit cum: „Noi nu bem deloc alcool! Încerc să le dau un stimul băieților”

Florin Maxim: „Nu bem deloc alcool la Corvinul” // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 13 noiembrie 2023

Florin Maxim (42 de ani), antrenorul de la Corvinul Hunedoara, echipă pe care a promovat-o în Liga 2 și a dus-o pe locul secund acolo, a dezvăluit la GSP Live două modalități prin care încearcă să ridice evoluțiile jucătorilor lui.

Corvinul Hunedoara a promovat în acest an în Liga 2, iar în primul sezon în eșalonul secund impresionează puternic, ocupând locul 2 după 13 etape din sezonul regulat.

Realizările echipei sunt cu atât mai impresionante cu cât lotul Corvinului este cel mai slab valoric din liga secundă, evaluat la numai 1,26 milioane de euro pe Transfermarkt.

În această dimineață, la GSP Live, antrenorul Florin Maxim a dezvăluit două metode prin care își capacitează jucătorii. Maxim încearcă să îi stimuleze pe aceștia în timpul liber și a interzis alcoolul la echipă.

Fără strop de alcool la Corvinul Hunedoara. Dezvăluirile lui Florin Maxim la GSP Live

>

Noi nu bem alcool, nu consumăm. Eu am discuții cu grupul și le spun: «Atât timp cât avem vitamine... proteina nu se asimilează împreună cu alcoolul, așa că ne păcălim singuri dacă bem».

Lucrăm cu o nutriționistă, care se ocupă și de UTA. A venit și ne-a explicat pe limba noastră ce se întâmplă cu organismul după efort. Noi nu am avut probleme musculare nici în Liga 3, nici acum.

Băieții s-au responsabilizat, își fac prevenția, îi chemăm cu o oră înainte de antrenament. Fiecare știe ce are de făcut, are probleme individuale. Noi lucrăm la general, dar în mare parte fiecare își face programul personal de prevenție”, a afirmat antrenorul.

Florin Maxim: „Unor jucători le-am dat cărți să citească”

>

„Noi suntem responsabili de jucători 2-3-4 ore, cât suntem cu ei. Apoi, 20 de ore sunt singuri. Ei trebuie să conștientizeze ce trebuie să facă zi de zi.

Eu am mai avut discuții cu jucătorii mei, unora le-am dat să citească puțin, să le țină creierul activ. Sincer! Lui Flavius Iacob, de exemplu, i-am dat să citească biografia lui Zlatan Ibrahimovic. Le dau tuturor un stimul, să fie responsabili, să-și țină creierul ocupat”, a mai spus antrenorul Corvinului.

În caz că va încheia sezonul regulat între primele 6 echipe, Corvinul va intra în play-off-ul din Liga 2, însă nu va putea promova indiferent de poziția ocupată la finalul sezonului, din moment ce este club de drept public.

Mai multe știri din Liga 2:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.