Euro 2024

Eran Zahavi, golgheterul Israelului, e furios: „Nu a fost fotbal, am jucat într-o cocină de porci în Kosovo”. Ne avertizează: „Va trebui să batem România”

Așa a arătat terenul de la Priștina, la Kosovo - Israel 1-0

Articol de Beno David  —  Monday, 13 November 2023

Cel mai prolific jucător din istoria naționalei Israelului, Eran Zahavi (36 de ani, 33 de reușite în 71 de selecții), supărat după eșecul din Kosovo, 0-1: „Nu pot să-i spun teren, nu s-a putut juca fotbal, era dificil să faci cele mai simple lucruri în noroi”. Miercuri, Israel înfruntă Elveția, iar sâmbătă România, ambele în Ungaria, la Felcsut.

Israel a pierdut primul din cele patru meciuri în nouă zile (0-1 cu Kosovo), ultimele în campania pentru Euro 2024, a rămas la cinci puncte de „tricolori" și la patru de elvețieni, dar încă poate să răstoarne calculele calificării.

Eran Zahavi, golgheterul Israelului: „Era greu și să oprești mingea în noroi”

Întors la națională după doi ani, Eran Zahavi era furios după confruntarea de la Priștina. Deranjat că a fost acceptată o asemenea suprafață de joc. Un dreptunghi de noroi.

Golgheterul all-time al selecționatei, 36 de ani, 33 de reușite în 71 de partide, a găsit cea mai rea comparație. „Nu pot să-i spun teren, a fost o cocină de porci. Nu s-a putut juca fotbal, era greu și să oprești mingea, dificil să faci cele mai simple lucruri în noroi", a declarat atacantul lui Maccabi Tel Aviv pentru jurnaliștii din țara sa.

Eran Zahavi: „Nu s-a schimbat nimic. Cu puțin noroc, ne vom califica”

Zahavi a vorbit și despre situația din clasament. „Nu am luat niciun punct acum, nu s-a schimbat nimic. Mai avem trei meciuri, iar cele mai importante urmează, cu Elveția și România. Va trebui să batem România și să obținem puncte și cu Elveția. Cu puțin noroc, ne vom califica".

Gândul se întoarce mereu acasă, în Israel, unde războiul continuă: „Am avut o lună grea, nu ne e ușor să lăsăm familiile în spate, să jucăm fotbal și să spunem «am pierdut, e o dezamăgire, am câștigat, e o bucurie»

Eli Dasa: „Contra România, vom arăta complet diferit”

Căpitanul Eli Dasa și-a păstrat optimismul: „Ne așteaptă o săptămână lungă și ne dorim să ieșim cu fruntea sus. Cu Elveția și România, naționala noastră va arăta altfel, complet diferită".

Miercuri, Israelul înfruntă Elveția la Felcsut, în Ungaria, pe arena Akademiei Puskas, cu gazon adevărat. Tot acolo va întâlni și România, sâmbătă. Ambele partide sunt considerate "acasă", pentru că naționala lui Alon Hazan nu poate juca pe teren propriu din cauza războiului.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.