Liga 1

Vin turcii! Un club de tradiție din România, la un pas de a atrage investitori străini: „Există un acord de principiu”

U Cluj, la un pas de a atrage investitori străini. Foto: GSP

Articol de Eduard Apostol  —  Monday, 13 November 2023

Un grup de cinci oameni de afaceri turci este în discuții avansate cu cei de la U Cluj pentru a finanța gruparea și a găsi noi resurse financiare pentru „Șepcile roșii”.

Unul dintre cluburile de tradiție din România, U Cluj, ar putea avea investitori turci în cel mai scurt timp posibil! Gruparea „Șepcilor roșii” vrea să devină o forță la nivelul primului eșalon, de aceea caută să atragă noi surse de finanțare.

U Cluj, la un pas de a atrage investitori străini

Un grup de oameni de afaceri, condus de Serhan Cetinsaya, a fost în week-end-ul trecut la Cluj, unde aceștia au asistat la partida dintre Universitatea și Petrolul Ploiești (0-0) și au discutat cu conducerea clubului posibilitatea de a investi în echipă, a scris Prosport 

Turcii au zăbovit câteva zile în capitala Transilvaniei și au avut câteva întâlniri cu președintele clubului, Radu Constantea, și cu alți oficiali ai alb-negrilor.

Conform informațiilor GSP.ro, turcii au planuri mari în ceea ce privește U Cluj. „Există un acord de principiu! Urmează să stabilim aspectele legale. Vorbim de un grup de cinci oameni de afaceri”, au transmis azi clujenii, chestionați pe seama subiectului. 

O veste bună pentru suporterii lui U care speră ca echipa să prindă play-off-ul în actuala ediție și să aibă cel puțin un parcurs similar cu cel din stagiunea trecută în Cupa României, când ardelenii au jucat finala competiției, pierdută la penalty-uri cu Sepsi.

Cine sunt turcii: unul a vrut să-l aducă pe Sergio Ramos la Beșiktaș, altul a fost campion cu Trabzonspor

De văzut și ce infuzie de capital ar putea fi oferită de investitorii turci, care ar urma să devină membri ai asociației ce conduce gruparea de pe malul Someșului. Fanii lui U Cluj visează să ajungă să se lupte pentru supremație în Liga 1, la fel ca și concitadina, CFR Cluj.

Serhan Cetinsaya (33 de ani) este un om de afaceri turc, care a activat la o grupare uriașă în țară, Beșiktaș, dar în vară a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al clubului din Istanbul. El negociase personal înregimentarea superstarului spaniol Sergio Ramos (care a preferat să se întoarcă la Sevilla), nu s-a perfectat afacerea și pe fondul mai multor nemulțumiri, Serhan a părăsit BJK.

Potrivit presei turce, Serhan Cetinsaya și-a terminat studiile liceale în Elveția, apoi s-a mutat în SUA, unde a studiat la Palm Beach State College și la Universitatea Internațională din Florida. 

Serhan Cetinsaya este membru al Consiliului de Administrație al companiei de Artaș İnşaat, fondată în 1977 de de tatăl său, Suleyman Cetinsaya. Familia Cetinsaya are afaceri în construcții, turism, retail și industrie.

Conform Ziua de Cluj, printre oamenii de afaceri care vor să investească la U Cluj se află și Sertac Guven, fost vicepreședinte al clubului de fotbal Trabzonspor și unul dintre cei care au pus umărul la crearea echipei ce a câștigat campionatul la finalul sezonului 2021-2022.

VIDEO Ioan Ovidiu Sabău regretă pauza de opt ani și nu exclude să stea în viitor pe banca echipei naționale: „Orice este posibil”

>

Citește și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.