Nationala

Scenariu incredibil în grupa României » Cum poate merge Kosovo la EURO 2024

+7 Foto
Kosovo- Israel 1-0 e încă un rezultat indirect care ajută România, dar acest scor a agitat și mai mult apele în grupa I.

Articol de Marius Mărgărit  —  luni, 13 noiembrie 2023

Kosovo - Israel 1-0 e încă un rezultat indirect care ajută România, dar acest scor a agitat și mai mult apele în grupa I. Mulți s-au întrebat de ce a tras așa de tare Kosovo în această partidă, din moment ce părea complet ieșită din calculele calificării. Și totuși, aritmetica fotbalului încă ține cu kosovarii.

Pentru că, cel puțin teoretic, ei mai au șanse de calificare, chiar dacă acum sunt pe locul 4, cu numai 10 puncte. Mai au de jucat în Elveția și apoi acasă, cu Belarus. Și dacă ar învinge în ambele partide, ar face 16 puncte, câte are și România în acest moment.

Calculele calificării la EURO 2024 din grupa României

Într-un scenariu greu de realizat, dar nu imposibil, având în vedere că Elveția nu a defilat prin grupă cum se anticipa la tragerea la sorți, Kosovo ar putea prinde locul doi în grupă, cel care duce la Euro 2024.

Aceasta în situația în care Elveția ar face doar un punct din cele trei partide pe care le mai are, în Ungaria cu Israel, acasă cu Kosovo și la București, cu România, iar Israel ar face doar 5 puncte din tot atâtea meciuri, cu Elveția și România, ambele în Ungaria, plus în Andorra. 

Astfel, toate cele 3 ar avea 16 puncte, însă într-un clasament în trei, Kosovo ar fi avantajată. Ar avea rezultate favborabile în meciurile directe, 1-1 și 1-0 cu Israel, 2-2 și eventuala victorie cu Elveția.

România nu ar avea probleme în acest scenariu, care presupune să învingă sau să facă egal cu Elveția. "Tricolorii" au deja 16 puncte și rezultate mai bune cu Kosovo, 0-0 și 2-0. În respectiva situație, kosovarii n-ar putea prinde decât locul 2, iar naționala noastră ar termină grupa pe primul loc.

Cum ar arăta scenariul favorabil lui Kosovo

  • Elveția - egal cu Israel, înfrângere cu Kosovo, înfrângere cu România - face 16 puncte
  • Israel - egal cu Elveția, egal cu România, victorie cu Andorra - face 16 puncte
  • Kosovo - victorie cu Elveția, victorie cu Belarus - face 16 puncte.

Clasamentul actualizat în grupa României: 

VIDEO. Gică Popescu: „La victoria cu Danemarca și calificarea la Mondialul din '90, nu aveam vreun termen de comparație”

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.