Stranieri

Gazzetta dello Sport despre românul-revelație: „Juventus s-a grăbit să-l vândă”

Radu Drăgușin are cele mai multe dueluri aeriene câștigate în acest sezon la Genoa (31) // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Tuesday, 14 November 2023

Radu Drăgușin (21 de ani) a apărut în Gazzetta dello Sport între revelațiile săptămânii trecute datorită și primului său gol marcat în Serie A în partida cu Verona (1-0).„Este un apărător foarte bun, și din punct de vedere fizic, dar și al citirii jocului”, a comentat cotidianul roz.

Seria bunelor evoluții la Genoa a continuat pentru Radu Drăgușin cu cea din partida cu Verona (1-0), în care primul său gol în Serie A a decis învingătoarea. Dincolo de notele mari primite în presa italiană, fundașul central român a apărut astăzi în La Gazzetta dello Sport în pagina cu supernotele etapei, la rubrica dedicată marilor fundași, fiind creditat cu un 7.

"Drăgușin a fost unul din stâlpii promovării"

„A fost o rundă specială, cu patru apărători centrali aflați pe lista marcatorilor: Bremer, Rugani și Dossena, în Juventus - Cagliari 2-1, plus Radu Drăgușin, în Genoa - Hellas Verona 1-0. Drăgușin a fost unul dintre stâlpii promovării Grifonului genovez în Serie A, a ținut în picioare defensiva împreună cu Bani și a reușit patru goluri. În această primă parte a Seriei A, la fel. Un fundaș foarte puternic, atât din punct de vedere fizic, cât și în modul în care citește jocul.

"Juventus s-a grăbit să-l vândă pe român"

Genoa l-a achiziționat de la Juventus pentru circa 7 milioane de euro și valoarea lui s-a triplat. Cel puțin. Nu e că Juventus nu ar avea nevoie urgentă de stoperi, pentru că apărarea funcționează perfect, totuși să abandonezi un jucător de asemenea profil, știind că poți să-i influențezi destinul...", a explicat cotidianul roz. 

Care l-a ales pe Drăgușin omul meciului cu Verona, de vinerea trecută: „Românul a împins de la spate formația lui Gilardino și a înscris. Dreptul său decisiv a deblocat jocul. Eficient în faza defensivă, ofertant în atac".

5goluri și o pasă decisivă are Radu Drăgușin la Genoa în cele 54 de meciuri disputate în toate competițiile

Radu a venit la mine după meci și mi-a spus «aproape cum dădeai tu». Este plăcut să-ți vezi jucătorii că marchează astfel de goluri, e și mai plăcut când e un fundaș 
- Alberto Gilardino, antrenor Genoa

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.