Tenis

Jannik Sinner și Novak Djokovic, duel electrizant la Turneul Campionilor » Italianul a câștigat după un meci de peste 3 ore

Articol de Sergiu Alexandru  —  Wednesday, 15 November 2023

Italianul Jannik Sinner (20 de ani, 4 ATP) a reușit cea mai importantă victorie a carierei. L-a învins pe sârbul Novak Djokovic (36 de ani, 1 ATP) în runda a doua de la Turneul Campionilor, scor 7-5, 6-7(5), 7-6(7).

La o zi după ce a primit trofeul pentru că termină anul 2023 pe locul 1 în clasamentul ATP, Novak Djokovic a fost învins de italianul Sinner, la capătul unui meci extrem de echilibrat, terminat după 3 ore și 11 minute.

VIDEO Rezumatul meciului Novak Djokovic – Jannik Sinner

>

Toate cele trei seturi au fost extrem de echilibrate și s-au decis abia pe final. Ambii jucători au servit excelent, iar în cele trei seturi s-au realizat doar trei break-uri: unul în primul set și două în ultimul set.

Meciul a început cu fiecare jucător câștigând pe propriul serviciu. La 3-2, Djokovic a ratat o minge de break, pentru ca Sinner să-l copieze la 3-3. În finalul setului, la 6-5, italianul a reușit să câștige pe serviciul lui Djokovic. A fructificat mingea de break, a făcut 7-5 și a luat setul.

În actul al doilea, cei doi au continuat să servească la cel mai înalt nivel. Au mers cap la cap, până la 6-6, fără ca vreunul să aibă vreo șansă de break. S-a ajuns în tiebreak, acolo unde Nole a fost mai bun. A câștigat cu 7-5 și a trimis meciul în decisiv.

În al treilea set, Sinner a rupt echilibrul. De la 2-2 a câștigat două game-uri, unul pe serviciul sârbului, și a dus scorul la 4-2. Dar Djokovic a răspuns imediat și a făcut 4-4.

 S-a ajuns din nou în tiebreak, iar Jannik a jucat excelent. A avut 5-0 și 6-1 și a închis tiebreak-ul cu 7-2, reușind să câștige meciul.

După două meciuri, Sinner a lider în grupă, cu două victorii. Mai are un meci de jucat, cu Holger Rune. Novak Djokovic e pe doi, cu o victorie și o înfrângere, și va juca împotriva lui Hubert Hurkacz, cel care i-a luat locul accidentatului Stefanos Tsitsipas.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.