Liga 1

Joyskim Dawa, interviu-eveniment pentru GSP » Prima reacție după ce l-a „rupt” pe Hanca: „Îmi pare rău, dar nu sunt aici să glumesc cu atacanții, ci să-i opresc”

+32 Foto
Joyskim Dawa, fundașul central al celor de la FCSB, în timpul interviului acordat Gazetei Sporturilor

Articol de Andrei Crăiţoiu, Alexandru Barbu  —  vineri, 17 noiembrie 2023

Joyskim Dawa, 27 de ani, fundașul central al celor de la FCSB, a acordat un amplu interviu Gazetei Sporturilor în care a abordat inclusiv subiectul accidentării lui Sergiu Hanca (31): „I-am spus că îmi pare rău, nu am vrut să-l rănesc” # Camerunezul vorbește și despre lupta la titlu și afirmă că roș-albaștrii sunt mai puternici în comparație cu stagiunea precedentă.

În partida Petrolul - FCSB 2-2 din runda a 14-a a Superligii, stoperul FCSB a intrat tare la extrema prahovenilor, care a suferit o ruptură a ligamentelor de la gleznă și s-a operat în Barcelona, urmând să lipsească de pe teren circa 4 luni.

VIDEO. Joyskim Dawa de la FCSB, prima parte a interviului pentru GSP: „Sunt agresiv, nu glumesc cu atacanții, dar n-am vrut să-l accidentez pe Hanca”

>

- Ai vorbit cu Sergiu Hanca după ce s-a întâmplat la Ploiești?
- Imediat după meci m-am dus la el și mi-am cerut scuze. I-am trimis și un mesaj pe Instagram să-i spun că îmi pare rău. Obișnuiam să mergem împreună la aceeași sală de forță... I-am spus că nu am încercat să-l lovesc, chiar îmi pare rău, dar astfel de faze se întâmplă la fotbal.

- Cum ai descrie faza?
- În primul rând, nu am vrut să-i fac rău. Am vrut să joc mingea, știu că am intrat mai tare. Sunt un jucător agresiv, nu sunt aici să glumesc cu atacanții, sunt aici să-i opresc. Dar nu am vrut să-l rănesc, am vrut să joc mingea. Situația e foarte neplăcută, pentru că el s-a operat. Însă cred că va reveni mai puternic pe gazon.

- Soția lui Hanca te-a acuzat că l-ai accidentat intenționat.
- Nu a fost cu intenție. Niciodată! E pentru prima dată în cariera mea când accidentez un jucător, deci nu poate fi vorba despre așa ceva.

Dawa a văzut doar cartonașul galben pentru această intrare

VIDEO. Joyskim Dawa, despre integrarea la FCSB: „Nu poți să fii un fotbalist nou și să joci excelent din prima”

>

- Cum te simți în acest moment al sezonului?
- Sunt bine, totul e bine.

- Antrenamentele sunt mai grele acum, când nu aveți meciuri?
- Da, trebuie să ne antrenăm mai mult, să fim puternici când vor reveni partidele.

+32 Foto
Fostul fotbalist Valeriu Răchită ((53 de ani) l-a criticat pe Joyskim Dawa, fundașul celor de la FCSB.

- Cu FCU Craiova (2-1) ai fost rezervă, ceva neobișnuit pentru tine. Cum ai văzut această decizie?
- Nu a fost nimic special să fiu rezervă cu FCU Craiova, mi-am spus că poate alt jucător merită o șansă să joace, să-și demonstreze calitățile. Cel mai important aspect e rezultatul echipei, nu ce fac eu în plan personal.

- Simți că ai progresat față de sezonul trecut?
- Sunt mai puternic, mai concentrat, mai încrezător. Sezonul trecut a fost primul meu an la FCSB și nu a fost atât de ușor. Când vii la o echipă nouă, trebuie să-ți cunoști colegii, trece un pic de timp, nu poți să fii un fotbalist nou și să joci excelent din prima. E greșit să te aștepți la asta. Cred că și noi ca echipă suntem mai buni decât sezonul trecut.

Mai multe articole despre FCSB: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.