Euro 2024

Alt gest emoționant. Copiii israelieni rămași orfani după atacul Hamas s-au întâlnit cu jucătorii naționalei

Întâlnirea emoționantă din sala de sport din Felcsut // Foto: Uzi Dan (Haaretz)

Articol de Beno David  —  vineri, 17 noiembrie 2023

Micuții care și-au pierdut părinții, în atacul teroriștior Hamas din 7 octombrie, au fost invitați în Ungaria și au primit tricouri de la jucătorii pe care îi vom înfrunta mâine. Copiii au făcut pase cu elevii lui Alon Hazan și s-au fotografiat cu ei în sala de sport din Felcsut.

O nouă inițiativă emoționantă a fost pusă în practică de naționala Israelului, cu o zi înaintea duelului capital cu România din preliminariilor Euro 2024. După ce au ținut un minut de reculegere la partida cu Elveția, în memoria celor care și-au pierdut viața în operațiunea teroristă de pe 7 octombrie, și după ce fanii au afișat în tribune postere cu chipurile copiiilor rămași orfani după atacul cu rachete al Hamas, astăzi au mai organizat o întâlnire, care să scoată în evidență latura umană a internaționalilor pregătiți de selecționerul Alon Hazan.

„Vom învinge pentru a face poporul să zâmbească”

Federația de la Tel Aviv i-a invitat pe copii în Ungaria, unde le-a pregătit o surpriză. S-au întâlnit în sala de la Felcsut, orașul unde va avea loc și meciul contra României, cu jucătorii reprezentativei Israelului. 

Aceștia le-au făcut cadou tricouri ale naționalei și s-au jucat cu micuții, au făcut pase și s-au și fotografiat cu ei. Mai mult, pentru a le însenina ziua, le-au făcut o promisiune în perspectiva confruntării de mâine seară: „Vom învinge România și ne dorim ca poporul israelian să poată măcar zâmbi puțin". Copiii au venit și ei la întâlnire cu tricouri albe speciale, cu mesajul „împreună pentru Israel”.

>

Copiii au strigat alături de jucători "el-el Israel"!

La finele emoționantei întâlniri, fotbaliștii lui Alon Hazan și puștii rămași orfani s-au pozat cu toții și au strigat împreună "el-el Israel", un fel de îndemn la luptă pe toate fronturile și o încurajare pentru confruntarea cu elevii lui Edi Iordănescu.

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.