Campionate

Benzema își apără decizia de a merge la Al Ittihad: „A doua mea casă, nu am venit pentru bani!”

Karim Benzema

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 17 noiembrie 2023

Karim Benzema (35 de ani) se numără printre jucătorii veniți din Europa care s-a adaptat cel mai bine în Orientul Mijlociu. Fostul atacant al lui Real Madrid spune că „Arabia Saudită este a doua mea casă și am găsit aici o lume fantastică”.

Karim Benzema nu are probleme cu acomodarea la Jeddah. Nu au trecut decât trei luni de la despărțirea de Real Madrid și atacantul francez are numai cuvinte de laudă la adresa Arabiei Saudite. Vicecampionul mondial susține că nu banii au fost motivul venirii sale la Al-Ittihad, ci ceea ce se petrece în jurul campionatului care plătește cele mai mari salarii din lume!

Benzema își apără decizia de a merge la Al Ittihad

„La început am rămas surprins de această mare afecțiune și de această primire formidabilă de care am avut parte. Ca și căldura cu care m-au întâmpinat fanii lui Al-Ittihad. Nu-s doar afectuoși, ci transmit entuziasm și facem tot posibilul pentru a-i face fericiți. Arabia Saudită e a doua mea țară. Lumea e fantastică, iubește fotbalul și are atâta pasiune!"

Pe locul 3 în topul golgheterilor din Arabia Saudită

Benzema este cel mai bun marcator al lui Al-Itihad, pentru care a reușit opt goluri, fiind pe locul 3 în topul golgheterilor din Saudi League, după Cristiano Ronaldo (13) și Aleksandar Mitrovic (10). 

„Sunt foarte fericit să fiu în Arabia Saudită, între aceste persoane care iubesc mult sportul. Am venit în Regatul Arabiei Saudite nu numai pentru a juca fotbal, ci pentru un enorm, gigantic proiect sportiv", mărturisește câștigătorul "Balonului de Aur" din 2022. Care a reușit nouă goluri și patru pase decisive în 13 partide disputate în Arabia Saudită.

120 de milioane de europe sezon primește Karim Benzema la Al-Ittihad, dintre care 20 de milioane de euro pentru a fi ambasador al CM 2030, pe care Arabia Saudită speră să-l găzduiască

Sunt musulman și asta e o țară musulmană. Mereu am dorit să locuiesc într-o astfel de țară. Am mai fost și m-am simțit foarte bine. Cel mai important e că e țară musulmană și frumoasă 
- Karim Benzema, atacant Al-Ittihad

VIDEO. Al Ittihad - Abha 4-2: Benzema a înscris de trei ori în poarta lui Tătărușanu

>

Citește și 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.