Liga 1

Modelul de business al lui Rotaru, implicat într-un scandal de corupție

Mihai Rotaru

Articol de David Marinescu  —  vineri, 17 noiembrie 2023

Patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, a dezvăluit că modelul său de business este Dinamo Zagreb. Însă clubul croat a fost implicat într-un scandal de corupție în urmă cu mai mulți ani, soldat cu condamnarea antrenorului Zoran Mamic și a fratelui său, Zdravko, care era președinte.

Vorbind despre noul său antrenor, Ivaylo Petev, Mihai Rotaru a amintit că tehnicianul bulgar „a câștigat grupa Ligii Națiunilor, cu reprezentativa Bosniei-Herțegovina, a câștigat campionate cu Ludogorets și a fost antrenor la Dinamo Zagreb”.

Iar despre multipla campioană a Croației a afirmat că „din punct de vedere al înțelegerii fotbalului și al vieții unui club de fotbal, este considerat un model de succes în estul Europei. Dinamo Zagreb este cel mai important club în ceea ce privește organizarea, fotbalul și viața unui club de fotbal”.

Mihai Rotaru: „Aș vrea să fim precum Dinamo Zagreb”

De asemenea, Rotaru a spus pentru fanatik.ro că „excepție relația cu suporterii, Dinamo Zagreb este cel mai bine poziționat, având vânzări bune și o academie puternică. Joacă în mod regulat în Liga Campionilor și aproape întotdeauna în grupele europene. Dacă aș avea posibilitatea să aleg ce aș vrea să avem peste noapte la Craiova, aș vrea să fim precum Dinamo Zagreb”.

Însă Dinamo Zagreb s-a confruntat cu un scandal de corupție ce a zguduit clubul din temelii, scandal început în 2015 și finalizat în justiție, acum doi ani. Antrenorul echipei la acea vreme, Zoran Mamic a fost trimis după gratii 4 ani și 8 luni, fiind acuzat împreună cu alți inculpați, inclusiv fratele său, Zdravko Mamic, fost președinte al clubului, pentru corupție, delapidare și evaziune fiscală. Zdravko, la rându-i, a primit 6 ani și 6 luni.

Frații Mamic o păcăliseră pe Dinamo Zagreb cu 15 milioane de euro și Fiscul cu 2 milioane de euro

Ei păcăliseră Dinamo cu 15 milioane de euro și Fiscul croat cu două milioane, în urma transferurilor lui Luka Modric și Dejan Lovren.

Pe Modric îl vânduseră în 2008 lui Tottenham, pentru 21 de milioane de euro, iar pe Lovren la Lyon, în 2010, contra sumei de 8 milioane de euro.

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.