Campionate

Fostul coleg al lui Ianis Hagi, dat afară pentru rasism

Jack Simpson și Mohamed Salah Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  vineri, 17 noiembrie 2023

Jack Simpson (26 de ani), fost coleg cu Ianis Hagi (25 de ani) la Rangers în perioada 2020-2022, a fost dat afară de către Cardiff după ce și-a abuzat rasial un coechipier în luna iulie.

Jack Simpson a primit, de asemenea, o amendă de 8.000 de lire sterline din partea Federației Engleze de Fotbal, plus cheltuieli de judecată de 1.000 de lire pe care trebuie să le plătească.

Jack Simpson, dat afară pentru rasism

Jack Simpson l-a abuzat rasial pe Rohan Luthra (21 de ani), un englez cu origini indiene. Incidentul a avut loc în luna iulie, după ce Cardiff a disputat un meci amical în compania lui FC Porto. După acea partidă, jucătorii au avut liber și și-au petrecut seara consumând alcool.

În dimineața următoare, Simpson i s-a adresat lui Luthra cu un apelativ rasist. Un coleg al celor doi susține că Simpson a încercat în nenumărate rânduri să-și ceară scuze, dar Luthra l-a ignorat: „Ce prost sunt, nu știu de ce am zis asta. Prietena mea are aceeași naționalitate”.

Federația Engleză a demarat o anchetă pe 15 august, iar la acel moment Simpson a susținut că nu-și aduce aminte ce a spus din cauza faptului că a consumat alcool cu o seară în urmă. Cardiff și Simpson au rupt contractul printr-o decizie comună pe 31 august.

Simpson a postat înaintea deciziei Federației un mesaj prin care a vrut să clarifice situația: „Indiferent de ce ar urma să se întâmple din punct de vedere disciplinar, mi-aș dori să-mi cer scuze pentru ce am făcut. Cu siguranță nu sunt rasist, dar vorbele pe care le-am spus l-au afectat pe colegul meu și probabil îl afectează în continuare. Sunt foarte rușinat de ce am spus, nu sunt rasist și nu-mi vine să cred că am fost capabil să spun acele lucruri”.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.