După 2-2 cu Elveția, „cel mai greu meci pe care l-am jucat la națională” (Cristi Manea), mai mulți jucători ai României au cerut susținere. Dar de ce nu le-o putem oferi?
Apelul la unitate și mesajul în sine au fost șocant de sincere.
„Ăștia suntem, facem tot ce putem. Susțineți-ne, aveți încredere în noi!”
„Ăștia suntem, ne bucurăm la golurile noastre, dar și la cele anulate cu VAR ale adversarilor!”
Aș adăuga: voi nu v-ați bucurat când kosovarii au rămas fără acea reușită? Nu fiți ipocriți! Nu vă bucurați când adversarii României rămân în zece? Când ratează un penalty? E același lucru, nu vă păcăliți că sunteți fair-play 24/7.
Dincolo de formația (formațiile) de club pe care le susții, naționala e probabil singura echipă din lume unde poți avea siguranța că cine e acolo chiar vrea să fie. E o convocare pe care o poți refuza oricând, te poți retrage, poți renunța. Tot ce nu poți face la club. Dacă accepți, cel puțin mie îmi e clar că simți ceva pentru România, oricum te-ai chema și de oriunde ai veni. N-aș bănui, din principiu, că vreun internațional vine chitit să se plimbe pe teren, să rateze cu poarta goală sau să alerge în dorul lelii. Mai rău, să riște chiar o accidentare care să-l scoată din circuit la club. Că n-ar da totul.
Ca simpli suporteri, ne plac sau nu ne plac selecționerul și jucătorii pe care îi avem, ar trebui măcar să-i ascultăm mai mult.
Valentin Mihăilă a marcat o „dublă” în minutele 90 și 92Dacă înjuri jucătorii României la 0-2, nu ești din nou puțin (mai mult) ipocrit când te bucuri, țipi și te urci pe mese la 2-2?
„Câteodată, din interior, ne uităm și asta e senzația și percepția, parcă anumite persoane sunt mai triste decât fericite pentru că România produce rezultate”, spune Edward Iordănescu. Și nu greșește. Acest 2-2 i-a deranjat pe câțiva care aveau discursul pregătit la 0-2.
Nu trebuie să ignorăm nici o altă declarație cu substrat a lui Edi: „De la foștii mari fotbaliști am alte așteptări, mai ales că sunt în fotbalul românesc și au jucători la echipa națională. Băieții ăștia așteaptă alte mesaje din partea lor”. Ca fotbalist, când președintele clubului tău distruge selecționerul pe la TV, e un pic dificil să gestionezi situația. Și parcă îți și ia puțin din energia pozitivă și din spiritul pe care antrenorul se tot chinuie să le creeze în cele câteva zile pe care le are la dispoziție o dată la nu știu câte luni.
Suntem prea negativiști, trebuie să luăm fiecare rezultat în parte. Azi chiar ne-am autodepășit toți, au jucat mult mai bine ca noi, dar s-a văzut spiritul acela. Când o să jucăm la echipele la care joacă ei atunci da, ne pot critica. Noi nu avem valoarea adversarilor din această seară
Cristi Manea
Sper să aveți pe viitor mai multă încredere în mine și să vă bucurați tot timpul când o să joc. Cei care ne critică au și dreptate, dar să fie mai mult cu noi, să ne ajute să ne putem califica la un European, pentru că avem nevoie
Olimpiu Moruțan
Majoritatea oamenilor din România nu prea au încredere în noi. Spun că suntem slabi, națională mică. Știm că Elveția e o forță a Europei, se califică la orice turneu final. Aveți încredere în noi, pentru că alții nu aveți. Noi suntem România
Valentin Mihăilă
Putem aproxima cât e un bilet la meciurile din toamnă, care ne permite, desigur, să-i facem praf live pe toți cei implicați. O activitate favorită a microbistului român, oricine ar fi el. Dar un vot de încredere cam cât ar costa?
{{text}}