Nationala

Aici s-a ajuns! Ce mesaj ne-a transmis Elveția după ce am scos Israelul din lupta pentru calificare

+62 Foto
Elveția a reușit doar o remiză cu Kosovo, 1-1 // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 19 noiembrie 2023

Elveția s-a calificat la EURO 2024 în urma rezultatelor din această seară, dar presa și microbiștii din Țara Cantoanelor nu sunt mulțumiți. Elvețienii n-au reușit să o învingă nici pe Kosovo, dar au profitat de faptul că România a câștigat cu Israel.

Deja-vu pentru elvețieni. Elevii lui Murat Yakin au condus din nou, au avut 1-0 cu Kosovo, dar s-au văzut egalați spre final, așa cum s-a tot întâmplat în această campanie de calificare.

Chiar și așa, Elveția a obținut biletele la EURO grație rezultatului din celălalt meci cu miză al grupei, Israel - România 1-2. Ca atare, presa din Elveția, mai exact publicația Blick, a adresat mulțumiri românilor.

Elvețienii le-au trimis un mesaj românilor după calificarea la EURO: „Mulțumim, România!”

„European, venim! Dar nu reușim să învingem nici o echipă de mâna a treia, Kosovo, așa că avem o calificare fără euforie. Putem spune un singur lucru: mulțumim, România! Danke!”, au scris jurnaliștii de la Blick în introducerea materialului.

„Chiar și după nașterea cu forcepsul, bebelușii frumoși pot vedea lumina zilei. Această campanie de calificare a fost un fel de naștere cu forcepsul. Până la urmă, am obținut biletele grație victoriei pe care România a reușit-o cu Israel.

Euforie? E departe, tare departe. Prestația cu Kosovo, o echipă extrem de limitată? Evoluțiile acestei naționale? Departe, departe de a fi bune”, au mai scris elvețienii.

În caz că România nu va pierde cu Elveția marți, la București, „tricolorii” vor câștiga grupa I.

VIDEO. Concluziile lui Edi Iordănescu după calificarea la EURO

Tot despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.