Nationala

Reacția UEFA după ce România s-a calificat la EURO 2024 » „La 30 de ani de când tatăl selecționerului reușea calificarea”

România s-a calificat la EURO 2024 / Sursă foto: instagram.com/denisdragus7/

Articol de Alexandru Stanciu  —  Sunday, 19 November 2023

Echipa națională a României a învins-o pe Israel, scor 2-1, și s-a calificat astfel la EURO 2024, turneu final care va avea loc în Germania. „Tricolorii” revin la un Campionat European după 8 ani, iar cu măcar un egal marți, contra Elveției, România va încheia grupa I pe primul loc.

În 1994, Anghel Iordănescu, tatăl actualului selecționer, reușea un lucru similar, calificând naționala României la Campionatul Mondial din 1994.

UEFA, despre Edi Iordănescu: „La 30 de ani de când tatăl selecționerului reușea calificarea”

„România a făcut suficient pentru a se califica la EURO 2024, după ce și-a învins adversarii într-un meci jucat la Felcsut. Eran Zahavi a marcat pentru Israel după doar două minute, în urma unei lovituri de cap la colțul lung după un corner executat de Miguel Vitor.                         

+48 Foto
România, la EURO 2024! „Tricolorii” au sărbătorit calificarea pe gazon (foto: Raed Krishan/GSP)

Însă, România a răspuns repede prin George Pușcaș, care a reacționat rapid după șutul splendid al lui Denis Drăguș, care s-a izbit de bara transversală. Ianis Hagi a marcat golul decisiv după o oră de joc, cu un șut pe jos plasat lângă stâlpul porții, dar eliminarea lui Valentin Mihăilă a provocat un final cu emoții. 

Informație-cheie: Meciul a avut loc la 30 de ani distanță de momentul în care Anghel Iordănescu - tatăl actualului selecționer - obținea rezultatul care o califica pe România la Cupa Mondială", a transmis UEFA pe site-ul oficial.

VIDEO: Jucătorii au întrerupt conferința de presă a selecționerului

>

Vezi și alte știri despre echipa națională:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.