Campionate

Despărțire emoționantă » Selecționerul a plâns înaintea ultimul său meci. Ce surpriză i-a făcut soția!

Janne Andersson, premiat la ultimul meci al Suediei // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 20 noiembrie 2023

Janne Andersson (61 de ani) a bifat, duminică seara, al 94-lea joc pe banca tehnică a naționalei Suediei, meciul cu Estonia (2-0) fiind cel de adio după șapte ani la conducerea galben-albaștrilor. Nepoții antrenorului au venit după partidă să-l îmbrățișeze, purtând cartoane cu mesajul „Să ne trăiești, bunicule!”.

Suedia a ratat calificarea la Euro 2024, iar ultimul joc cu Estonia (2-0) a marcat despărțirea de selecționerul care a fost timp de 7 ani și 5 luni la cârma naționalei scandinave. Janne Andersson a ajuns la sfârșitul contractului cu federația de la Stockholm și a avut parte de un meci de adio foarte emoționant. 

Tehnicianul de 61 de ani a plâns la conferința de presă de dinaintea partidei, însă și pe teren, când a primit un tricou galben-albastru înrămat, cu numele său și cu numărul 94, reprezentând numărul întâlnirilor bifate la naționala Suediei.

„Am vrut să-i facem o surpriză”

Andersson și-a încheiat misiunea cu o victorie de palmares, decisă de golurile lui Viktor Claesson și Emil Forsberg, iar, după ce meciul s-a terminat, Janne a avut surpriza să-i vadă pe gazon pe cei trei nepoți ai săi, purtând tricouri ale naționalei și cartoane cu mesajul „Să ne trăiești, bunicule!”.

Janne și-a dat ochelarii jos și a vărsat iar lacrimi, luându-i în brațe pe copii:

„Am vrut să-i facem o surpriză și am reușit. A fost drăguț. Este prima oară când micuții vin la stadion, așa că efectul a fost cu atât mai mare. Și eu am fost emoționată și am plâns de fericire. Chiar dacă preliminariile acestea nu s-au încheiat cu o calificare la Euro 2024, vom rămâne cu amintiri frumoase", a mărturisit Ulrika Andersson pentru Aftonbladet.

Janne Andersson: „O seară de neuitat”

Și selecționerul a fost profund mișcat de inițiativa familiei: „M-am simțit copleșit de emoții și sunt profund mișcat, a fost o zi specială. M-am pregătit pentru acest moment pentru că știam că nu vom prinde nici play-off-ul pentru a merge la Euro 2024. Bănuiam că va urma o seară de neuitat, dar tot nu m-am putut abține să nu plâng. Mai ales când mi-am văzut copiii și nepoții făcându-mi cu mâna din tribună".

94de meciuri a stat Janne Andersson pe banca tehnică a naționalei Suediei, înregistrând 49 de victorii, 15 remize și 30 de eșecuri, golaveraj 153-95

Aseară a fost și meciul de adio spus echipei naționale de Albin Ekdal. Mijlocașul de 34 de ani a îmbrăcat pentru ultima oară tricoul reprezentativei Suediei și a plâns în momentul schimbării, fiind aplaudat în picioare de fanii suedezi. N-a mai apucat să evolueze alături de fratele său mai mic, Hjalmar, rămas pe banca de rezerve.

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.