Nationala

„De ce Horațiu Moldovan face greșeli la Rapid și la națională e sigur?” » Explicațiile unui fost mare portar

Articol de Sergiu Alexandru  —  luni, 20 noiembrie 2023

Fostul portar Silviu Lung a vorbit despre Horațiu Moldovan (25 de ani), portarul Rapidului și al echipei naționalei.

„Cum se explică transformarea lui Moldovan, dintr-un portar care făcea greșeli copilărești la echipa de club, într-un portar care la națională e sigur și de încredere?”, a fost întrebarea moderatorului Costin Ștucan.

Silviu Lung: „Moldovan e surpriza plăcută a acestor preliminarii”

>

„Orice portar mai face greșeli. E a avut o lună destul de delicată. Acum vreo două luni a avut o perioadă destul de delicată. A greșit, dar acestea sunt lucruri normale la un portar.

Din punctul meu de vedere, valoarea unui portar se vede în meciurile decisive. La națională, Moldovan a avut evoluții foarte bine. Din punctul meu de vedere, e surpriza plăcută a acestor preliminarii.

El a jucat foarte bine la națională. A greșit în campionat, oricărui i se întâmplă, dar era normal să fie convocat. Mai ales că Radu nu avea echipă, iar Niță nu juca. Niță joacă acum în Turcia, dar nu-l poți schimba pe Moldovan. Nu credeam că va ajunge la acest nivel. Bravo lui”, a spus Silviu Lung.

Edi Iordănescu a avut o contribuție enormă. În primul rând la ceea ce înseamnă crearea unei culturi a performanței, la nivelul primei reprezentative. Asta a produs o reacție la nivelul jucătorilor, care s-a transformat într-o familie. Cei care comunicați cu el, știți că a suferit foarte mult. Dar a crezut în acest proiect. Să continui după o campanie în care nu ne-am îndeplinit obiectivul, înseamnă un act de curaj și de responsabilitate. Dar a conștientizat că a creat un grup unit. Și că suntem pe un drum bun, dar că avem nevoie de puțină răbdare.

- Răzvan Burleanu

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.