Nationala

„Rămâneți la națională după EURO?” » Ce a spus Edi Iordănescu înainte de România - Elveția

Articol de Sergiu Alexandru, Vlad Nedelea, Iosif Popescu (video)  —  Monday, 20 November 2023

La conferința de presă pe care a susținut-o azi, selecționerul Edi Iordănescu a fost întrebat despre viitorul său pe banca naționalei României.

  • România - Elveția, meci pentru locul 1 în grupa I, are loc marți, de la ora 21:45. Partida de pe Arena Națională va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizată pe Antena 1
  • Cu minimum o remiză, România câștigă grupa și va fi în urna 2 la tragerea la sorți a grupelor EURO 2024

După EURO 2024, contractul selecționerului cu Federația va expira. Deși Răzvan Burleanu a spus că-și dorește prelungirea înțelegerii, Iordănescu refuză să vorbească public despre viitorul său.

Ce spune Edi Iordănescu despre contractul cu naționala României

>

„Rămâneți la națională după EURO?”, a fost întrebarea primită de Iordănescu.

„Contractul meu nu contează. Nu e un subiect. Are zero importanță. Cei din conducerea FRF vor merge cu mine la EURO, pentru că s-a prelungit. Ce urmează după contează prea puțin acum”, a declarat Edi Iordănescu.

Ulterior, a vorbit despre relația cu Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Președintele a dorit continuitate și după Liga Națiunilor, așa că ce a zis acum nu e o surpriză. I-a mulțumit pentru încredere. A contat enorm încrederea primită. Și mai mult decât orice a contat că mi-a dat mână liberă totală. Spre rușine mea, nu am găsit timpul ca înainte de meciuri să-l informez de echipa de start și despre planurile mele.

Niciodată nu m-a întrebat de ce e un jucător și de ce nu altul, niciodată nu mi-a sugerat să vină altul sau nu. De multe ori a aflat lotul în ultima clipă, Niciodată nu m-a criticat după un joc, nici în public, nici în privat. Mereu a venit alături de noi”, a spus selecționerul.

România - Elveția, decisiv pentru locul 1 grupă

Deși ambele echipe sunt deja calificate matematic la EURO 2024, România și Elveția se luptă pentru primul loc. Cine câștigă grupa va fi în urna a doua la tragerea la sorți a grupelor turneului final și va avea șansa să joace cu adversari teoretic mai slabi.

România are două puncte peste Elveția, 19 față de 17, și câștigă grupa cu un egal. Meciul de pe Arena Națională se va juca având susținerea a 50.000 de oameni pe stadion.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.