Campionate

Shakira a fost condamnată la închisoare în Spania! Cât trebuie să plătească Fiscului spaniol

Shakira, Latin Grammys 2023 // Foto: Instagram)

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday, 20 November 2023

Shakira (46 de ani) a ajuns la o înțelegere cu procurorii spanioli și a acceptat o pedeapsă de trei ani închisoare și o amendă de 7,3 milioane de euro. Cântăreața din Columbia a sustras de la plata impozitelor între 2012 și 2014 suma de 14,5 milioane de euro, anunță cotidianul El Pais.

Încă o celebritate a vrut să fenteze Fiscul spaniol și a fost prinsă. Cotidianul El Pais a dezvăluit că Shakira a primit o condamnare de trei ani de închisoare și este obligată să achite o amendă de 7,3 milioane de euro. Faimoasa cântăreață columbiană s-a recunoscut vinovată că a sustras de la plata impozitelor între 2012 și 2014 suma de 14,5 milioane de euro.

Pedeapsa este însă cu suspendare și, pe lângă amendă, fosta iubită a lui Gerard Pique, ex-apărătorul Barcelonei, va trebui să returneze banii nedeclarați din perioada respectivă.

S-a cerut o pedeapsă de 8 ani și 2 luni pentru Shakira!

Acuzarea a solicitat inițial ca Shakira să facă opt ani și două luni de detenție și să suporte o amendă de 23,5 milioane de euro, însă recunoașterea infracțiunilor i-a adus reducerea substanțială a condamnării și a sumei de plătit către "Fiscalía și Abogacía del Estado y Generalitat". Închisoarea de 3 ani cu suspendare se va comuta într-o amendă suplimentară de 432.000 de euro.

A vrut să-i scutească pe copii de suferința unui proces!

Shakira a oferit presei spaniole o reacție la pedeapsa primită: „Trebuie să-mi aleg bătăliile și cea mai importantă acum este să fac totul în așa fel încât copiii mei să trăiască o viață plină și să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important: să-i văd crescând și să petrec timp cu ei, fără a-i supune suferinței de a-și vedea mama într-un proces penal, cu uzura pe care o implică".

+28 Foto
Latin Grammy 2023. Shakira a strălucit din nou (foto: Guliver/Getty Images)

A pretins că în acei 2 ani a fost la concerte în jurul lumii

Columbianca s-a apărat mereu, explicând că în perioada 2012- 2014 nu a locuit în Barcelona, ci a fost în concerte într-un turneu efectuat în jurul lumii, iar singurele zile în care s-a aflat în capitala Catalunyei au fost cele în care l-a vizitat pe Pique. Procurorii au considerat însă că Shakira a stat mai mult de jumătate de an în Spania și a îndeplinit astfel criteriul pentru a plăti taxe la stat.

300de milioane de dolari ar fi averea deținută de Shakira, potrivit estimărilor făcute de Marca. Sursa principală a banilor nu ar fi însă activitatea sa muzicală, ci investițiile făcute în ultimii ani

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.