Euro 2024

Ce scandal! Ucrainei i-a fost refuzat un penalty EVIDENT în minutul 90+3 » Președintele UEFA declarase: „Ar fi un dezastru să nu se califice Italia”

+10 Foto
Ucrainei i-a fost refuzat penalty în minutul 90+3 cu Italia

Articol de Daniel Grigore  —  luni, 20 noiembrie 2023

Ucraina a cerut penalty în minutul 90+3 al meciului cu Italia, însă brigada de arbitri din Spania nici nu a vrut să audă. Meciul s-a terminat 0-0, iar italienii s-au calificat la Campionatul European din 2024. Cu o victorie, ucrainenii ar fi obținut locul de EURO în locul adversarei de astăzi.

Italia, câștigătoarea ultimului Campionat European, s-a calificat cu mari emoții la ediția de anul viitor. Italienii aveau nevoie să nu piardă cu Ucraina în această seară și au reușit să scape neînvinși, scor final 0-0, însă nu fără emoții.

În minutul 90+3, ucrainenii au cerut penalty la un duel între Mudryk și Bryan Cristante. Zubkov l-a căutat pe Mudryk cu o pasă în careul advers, jucătorul lui Chelsea a ajuns primul la minge, apoi a căzut, reclamând o lovitură primită de la Bryan Cristante.

Ce scandal! Ucrainei i-a fost refuzat un penalty în minutul 90+3 cu Italia

Reluările au relevat că jucătorul Romei l-a călcat pe Mudryk, însă „centralul” spaniol Jesus Gil Manzano a lăsat jocul să curgă. Nici arbitrii din camera VAR, conaționalii Juan Martinez Munuera și Carlos del Cerro Grande, nu au intervenit, astfel că Italia a răsuflat ușurată. Cu un eventual gol din penalty, Ucraina ar fi fost la EURO!

Faza controversată de arbitraj vine în contextul în care președintele UEFA, Aleksander Ceferin, declarase public înaintea meciului că „ar fi un dezastru ca Italia să nu se califice, este o națională prea importantă”.

Ucraina mai are o șansă de a se califica la EURO 2024. O poate face prin intermediul play-off-ului, acolo unde a nimerit pe ruta B. Primul duel va fi contra Israelului, apoi urmează finala contra Bosniei sau Finlandei.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.