Campionate

Scene violente la Brazilia - Argentina! Messi a scos echipa de pe teren: „NOI IEȘIM!” » Nebunie pe Maracana: fanii s-au bătut între ei, Emi Martinez a sărit la jandarmi!

Scene violente la Brazilia - Argentina! Messi a scos echipa de pe teren. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Florin Dincă  —  miercuri, 22 noiembrie 2023

Bătaie în tribune înainte de Brazilia - Argentina (0-1)! Scene incredibile pe Maracana la derby-ul preliminariilor sud-americane pentru CM 2026. Fanii s-au încăierat, forțele de ordine au intervenit, iar Lionel Messi a luat decizia de a retrage echipa de pe teren. Totul înainte ca partida să înceapă.

  • Meciul dintre Brazilia și Argentina a început cu 30 de minute întârziere, la ora 3:00 dimineața, ora României, când jucătorii oaspeților au acceptat să revină pe teren.
  • Argentina s-a impus cu 1-0, grație golului marcat de Otamendi, și conduce preliminariile sud-americane cu 15 puncte după 6 runde, la 8 puncte distanță de Brazilia, care se află abia pe locul 6.
  • Primele 6 clasate merg la CM 2016, locul 7 va juca la barajul intercontinental.

Aproape 70.000 de suporteri au venit pe Maracana pentru a urmări confruntarea dintre marile puteri ale continentului. Cine s-a gândit însă că ar fi o idee bună ca fanii argentinieni să fie îndesați între cei brazilieni fără zone „tampon” s-a înșelat amarnic. 

Nervii au cedat în timpul imnului Braziliei, când scaune au început să zboare din ambele direcții. Un suporter a fost scos pe targă din peluză! Forțele de ordine au intervenit și au împărțit lovituri cu bastonul în stânga și în dreapta, majoritatea încasate de fanii argentinieni.

>

Scene violente la Brazilia - Argentina! Messi a scos echipa de pe teren

Jucătorii Argentinei au mers la galerie pentru a încerca să calmeze spiritele. Văzând că fanii lor sunt loviți în continuare de jandarmi, Emi Martinez a încercat să intre în peluză! A sărit pe gard și a vrut să-i ia bastonul unui jandarm, fiind bruscat imediat de un alt reprezentant al forțelor de ordine. Dibu le-a strigat cuvinte grele, fiind apoi îndepărtat de colegi.

Sătul să vadă cum fanii „pumelor” sunt loviți fără milă, iar situația părea fără rezolvare, Messi s-a enervat. Fără să mai discute cu selecționerul Scaloni, căpitanul Argentinei a pornit spre vestiare și le-a făcut semn colegilor să părăsească terenul: „Noi ieșim!”. Iar aceștia l-au urmat fără să clipească.

Argentinienii au acceptat până la urmă să revină pe teren când situația s-a liniștit. Cei 3.000 de fani argentinieni au fost încercuiți de forțele de ordine imediat după startul partidei.

Messi, conflict cu Rodrygo

Înainte de startul partidei, Leo Messi a avut un conflict cu Rodrygo. Câștigătorul Balonului de Aur l-a luat de ceafă pe jucătorul lui Real Madrid în timp ce îi transmitea ceva, după care i-a dat o palmă mai mult sau mai puțin prietenoasă.

Rodrygo l-a împins, iar între cei doi a izbucnit o ceartă în toată regula, ambii fiind vizibil foarte nervoși. Nu e clar însă de la ce a izbucnit conflictul dintre ei.

VIDEO Rezumatul meciului Brazilia - Argentina

>

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.