Nationala

Învins de România, starul lui City a izbucnit: „Au avut o ocazie și au înscris. Noi am avut 5 șanse uriașe!”

+61 Foto
Manuel Akanji // foto: Imago Images

Articol de Daniel Grigore  —  Wednesday, 22 November 2023

Manuel Akanji (28 de ani) și Xherdan Shaqiri (32), doi dintre liderii din echipa națională a Elveției, au comentat înfrângerea cu România, 0-1, în urma căreia au încheiat grupa de calificare la EURO 2024 pe locul 2.

Murat Yakin a trimis toate numele grele pe teren în România - Elveția, jucători precum Akanji, Xhaka și Shaqiri, însă „tricolorii” s-au impus la limită, 1-0, cu gol Denis Alibec.

Elveția a încheiat grupa preliminară pe locul 2 și va fi în urna a patra la tragerea la sorți pentru grupele EURO 2024. Elvețienii sunt dezamăgiți, aspect evident din declarațiile pe care le-au acordat la finalul meciului.

Manuel Akanji, după România - Elveția 1-0: „Adversarul a avut o ocazie și a înscris. Noi am avut 5 șanse uriașe”

„Nici nu știu ce să mai zic. Adversarul are o ocazie și înscrie din ea, noi avem 5 ocazii uriașe și nu marcăm. Dacă nu există eficiență la finalizare nu poți câștiga - asta este o chestiune de calitate”, a opinat Manuel Akanji, fundașul lui Manchester City, conform Blick.

La microfon a venit și Xherdan Shaqiri, mijlocaș lateral de la Chicago Fire: „Nu am făcut suficient astăzi, jucăm înainte și înapoi prea mult. Dar sunt sigur că vom evolua diferit la Campionatul European, deși cu siguranță va fi dificil în Germania”.

>

Murat Yakin, selecționerul Nati, a afirmat că „am jucat la victorie, ne-am creat ocazii, dar ne-a lipsit șansa. Important este că ne-am calificat. Noi ne-am creat mai multe ocazii în ambele meciuri, dar România a fost foarte eficientă”.

„Niciodată nu trebuie să subestimezi niciun adversar. Prin prisma clasamentului știam că suntem favoriți, dar nu-mi amintesc să fi spus că România este o echipă mică”, a adăugat Yakin.

Tot despre România - Elveția:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.