Nationala

Ce promite premierul Marcel Ciolacu după calificarea la EURO 2024: „A venit momentul ca Guvernul să-și asume asta”

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 22 noiembrie 2023

Premierul Marcel Ciolacu, care marți i-a vizitat pe „tricolori” în cantonament, iar seara a fost pe Arena Națională la România - Elveția (1-0), dezvăluie ce plan are pentru a ajuta fotbalul românesc.

  • S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor;
  • Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00;
  • Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie.

Într-o conferință de presă susținută la Buzău, Marcel Ciolacu a felicitat naționala lui Edi Iordănescu pentru calificarea la EURO 2024 și este de părere că Guvernul României ar trebui să finanțeze academiile de fotbal.

Marcel Ciolacu: „A venit momentul ca Guvernul să se implice în finanțarea academiilor de fotbal”

„E un moment de bucurie. Echipa României a reuşit să învingă şi marți seara pe Arena Naţională şi să se situeze pe primul loc în grupă.

Acum cred că a venit momentul să ne asumăm, ca Guvern al Românei, să ne implică direct în finanţarea academiilor de fotbal.

Dacă actuala naţională ne-a redeschis o speranţă în ceea ce priveşte fotbalul românesc, cred că Guvernul are datoria de a veni alături de cluburile care au investit până acum în fotbal și alături de Federaţia Română. Vrem să creăm o bază cât mai solidă şi o perspectivă cât mai clară pentru viitorul fotbalului românesc, atât de mult aşteptat de noi microbiştii şi de toţi românii”, a spus Marcel Ciolacu , potrivit news.ro.

VIDEO Marcel Ciolacu după România - Elveția, 1-0: „Rațiu a ținut totul”

După meci, Premierul Marcel Ciolacu l-a remarcat pe fundașul dreapta Andrei Rațiu (25 de ani). 

„Rațiu a jucat... Cred că a ținut frontul, cum se spune. Felicitări! Hai, România! E un nou început. Hai, România!”, a spus Marcel Ciolacu.

>

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.