Nationala

Mesajul lui Edi Iordănescu, la o zi după ultimul meci din preliminariile EURO 2024: „Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câștigate”

Edi Iordănescu // FOTO: Raed Krishan

Articol de Sergiu Alexandru  —  miercuri, 22 noiembrie 2023

La o zi după ce România a învins-o pe Elveția, 1-0, și a câștigat grupa de preliminariile EURO 2024, selecționerul Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru fani.

  • S-au calificat la Campionatul European din 2024: Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Scoția, Spania, Turcia, Austria, Anglia, Ungaria, Slovacia, Albania, Danemarca, Olanda, România, Elveția, Serbia, Cehia, Slovenia, Italia și Croația. Ultimele 3 locuri vor fi stabilite prin barajele din Liga Națiunilor;
  • Tragerea la sorți a grupelor Euro va avea loc la Hamburg, pe 2 decembrie, de la ora 19:00;
  • Turneul final din Germania se va desfășura între 14 iunie și 14 iulie.

Într-o postare pe rețelele sociale, selecționerul Iordănescu a avut un mesaj scurt, despre calificarea la turneul final și despre drumul parcurs de „tricolori” în campania pentru turneul final din Germania.

Mesajul lui Edi Iordănescu la o zi după România - Elveția

„Prin echipa națională, românii s-au unit din nou, trecând de la vis și speranță spre încredere și mândrie! 

Cele mai grele provocări devin doar semne ale luptei câștigate atunci când toți românii suntem într-un spirit, crezând în noi, în ce putem și în unitate! Hai, România!”, a scris Edi Iordănescu.

E o seară fantastică, cum a fost și cea din Ungaria, împotriva Israelului. Nu am cuvinte să-mi exprim recunoștința pentru acești băieți minunați. Le apreciez enorm caracterul, valoarea. Principalul meu merit este că am crezut necondiționat în ei și am reușit, probabil, să-i fac să înțeleagă cât de mult potențial au și ce lucruri minunate pot să reușească împreună. Contează că România merge la un European după mulți ani. Contează că închidem o campanie fabuloasă, fără înfrângere. Contează că această echipă a arătat românilor că are valoare. M-am bucurat că acești spectatori pleacă acasă fericiți, cum sunt sigur că au fost mulți și în fața televizoarelor.

Băieții și-au făcut datoria față de suporteri, acum suporterii au răspuns și cred că e important să fie alături de echipă și să ne continuăm creșterea. Românii trebuie să fie mândri de băieții lor, echipa națională a făcut un cadou deosebit românilor. Hai, România! Uniți, tot timpul suntem mai puternici.

- Edi Iordănescu

VIDEO Răzvan Marin: „I-am zis lui Ianis după ce am văzut grupa că ne vom bate la primul loc”

>

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.