Handbal

Dinamo a pierdut cu Fuchse Berlin în EHF European League, dar au existat greșeli de arbitraj

Kukic în duel cu apărarea germană FOTO Imago Images

Articol de Costi Prună  —  miercuri, 22 noiembrie 2023

Dinamo a pierdut marți partida retur cu Fuchse Berlin, 32-33, din etapa a 4-a în grupele EHF European League.

Într-o atmosferă fantastică, creată de peste 2.200 de suporteri, Dinamo s-a ridicat la pretențiile derby-ului cu Fuchse Berlin. Chiar dacă a pierdut la doar un gol, 32-33, Dinamo a arătat un handbal competitiv și deseori a fost la nivelul finalistei din Campionatul Mondial al Cluburilor, IHF Super Globe.

Față de partida tur de săptămâna trecută, când Dinamo și-a pierdut concentrarea și a fost condusă și cu 9 goluri, în returul din propria sală, campioana a luptat 60 de minute la același nivel și a demonstrat un handbal solid, modern, de care antrenorul Xavi Pasqual a fost mulțumit.

Când echipa joacă precum a făcut-o, nu pot decât să le mulțumesc băieților, chiar dacă am pierdut la un gol. Când joci cu echipe de top, se poate să pierzi și astăzi Berlin a fost mai bună decât Dinamo. Sunt mândru de echipă și de suporteri. Toată sala ne-a încurajat, a suferit pentru noi. A fost o atmosferă fantastică!", a declarat Xavi Paqual.

Cifrele confirmă superioritatea germanilor

Dinamoviștii s-au bătut pentru fiecare minge, au aruncat de 57 de ori la poartă și au marcat 32 de goluri, însă portarii Vladimir Ciupara și Heidarirad Saeid au scos împreună doar 5 mingi, față de cele 22 apărate de titularul lui Berlin, sârbul Dejan Milosavljev.

Diferența s-a făcut și la greșelile celor două formații: Dinamo a pierdut 14 mingi și a făcut 8 greșeli tehnice, în timp ce germanii au făcut 9 greșeli neforțate și doar 5 tehnice.

Liniștea târzie pentru germani a fost adusă și de superstarul danez Mathias Gidsel, care a fost fabulos în inter dreapta, jucând tot meciul. Considerat de specialiști Top 3 pe postul său, alături de Dika Mem și Alex Dujshebaev, dublul campion mondial Gidsel a marcat 9 goluri, dar și-a ajutat colegii și în apărare, demonstrând că este un handbalist complet la 24 de ani.

Arbitraj „inteligent"

Pentru că Dinamo a pierdut la un singur gol, se poate vorbi puțin și despre arbitrajul celebrilor spanioli Andreu Marin și Ignacio Garcia. Dacă la eliminări cei doi au fost echilibrați și au dat câte 3 de fiecare formație, cel puțin la acordarea aruncărilor de la 7 metri au părut confuzi și nu au judecat la fel pentru cele două adversare. 

După spusele oamenilor din handbal, Dinamo a fost văduvită de 2 aruncări de la 7 metri, în timp ce pentru Fuchse s-a dat tot ce era de dat, de la punctul fatidic.

Și cum în handbal, într-un meci extrem de echilibrat, orice decizie contează, se poate spune, judecând la extrem, că arbitrajul a influențat rezultatul partidei.

Citește și: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.