Euro 2024

Cum s-a făcut de râs Julian Nagelsmann. De ce îl acuză austriecii de nesportivitate extremă

Julian Nagelsmann, selecționerul Germaniei / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  Wednesday, 22 November 2023

În cursul amicalului cu Austria (0-2), după eliminarea lui Leroy Sane, selecționerul nemților, Julian Nagelsmann, i-a cerut portarului Kevin Trapp să se dea lovit pentru a le putea transmite indicații jucătorilor din teren. „Patetic!”, au comentat reporterii postului tv ORF.

Reprezentativa Germaniei s-a umplut de rușine marți la Viena, în amicalul pierdut în fața Austriei (0-2). Nu doar că au jucat execrabil, dar selecționerul Julian Nagelsmann a apelat la un moment dat și la o strategie considerată „total nesportivă” de către amfitrioni.

Imediat după pauză, în minutul 49, la scorul de 1-0, nemții au rămas în inferioritate după eliminarea lui Leroy Sane. Moment în care, ca să câștige timp pentru a le da indicații tactice celor din teren, Nagelsmann a strigat către portarul Kevin Trapp și i-a făcut semn să se țină de coapsă și să se așeze pe gazon. Altfel spus să se dea „lovit”.

Julian Nagelsmann a profitat de simularea lui Trapp ca să facă o schimbare și să transmită instrucțiuni

Ceea ce goalkeeperul lui Eintracht Frankfurt a și făcut, astfel că meciul a fost oprit și a primit îngrijiri fără a trebui să mai părăsească suprafața de joc, așa cum se procedează în cazul jucătorilor de câmp.

Astfel, selecționerul a avut timp să-l pregătească pe Henrichs pentru intrarea pe teren (min. 52) și să-i dea o hârtie cu instrucțiuni pe care acesta a transmis-o mai departe coechipierilor.

Reacția comentatorilor austrieci: „Nu faci așa ceva ca echipă națională a Germaniei”

„Este patetic”, a reacționat comentatorul postului austriac ORF, Thomas König: „Nu faci așa ceva ca echipă națională a Germaniei!”. Iar colegul său, analistul Roman Mählich, a comentat: „Așa ceva este extrem de antisportiv!”.

Oricum, tertipul la care a apelat nu i-a fost lui Nagelsmann de niciun folos. Germania a continuat să joace modest și până la final a mai încasat un gol, înscris de Baumgartner în minutul 73. 

Mai puteți citi:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.