International

Partida dintre Brazilia și Argentina n-a fost singura cu incidente » Jucătorii Venezuelei, agresați de polițiști!

Peru - Venezuela Foto: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  Wednesday, 22 November 2023

Derby-ul Americii de Sud dintre Brazilia și Argentina a avut parte de scene incredibile. Fanii s-au luat la bătaie pe Maracana, forțele de ordine au intervenit rapid, iar meciul a început cu 30 de minute întârziere.

N-au fost singurele incidente din etapa #6 a calificărilor din America de Sud pentru Campionatul Mondial din 2026. La finalul partidei dintre Peru și Venezuela, scor 1-1, spiritele s-au încins, iar jucătorii echipei oaspete au fost agresați chiar de către polițiști.

Jucătorii din Venezuela au fost loviți de către polițiștii peruani

Jucătorii Venezuelei au reușit să obțină un punct la Lima, 1-1 cu Peru. La finalul partidei, jucătorii echipei oaspete au mers către suporteri să le ofere tricourile, dar au fost întâmpinați de polițiștii peruani, care au început să-i bruscheze.

Nahuel Ferraresi a vrut să le dăruiască suporterilor tricoul său, dar polițiștii peruani l-au împins și i-au interzis să facă acest lucru. Colegii lui Ferraresi i-au sărit imediat în apărare și a urmat un conflict în toată regula. 

Venezuela o acuză pe Peru de xenofobie

Ministrul de externe al Venezuelei i-a acuzat pe peruani de xenofobie într-o postare pe rețelele de socializare: „Guvernul peruan a întreprins un alt act arbitrar împotriva venezuelenilor, împiedicând avionul echipei. Aceasta este o răpire ca răzbunare împotriva echipei noastre care a jucat un meci extraordinar. Cerem încetarea imediată a atacurilor împotriva echipei noastre și a poporului venezuelean, asumându-și obligațiile în cadrul respectării dreptului internațional și respingând practicile xenofobe”.

Vezi și alte știri:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.