Nationala

Propunere pentru Edi » N-a mai jucat de 3 luni, dar e văzut în lotul de EURO de către o legendă: „Nu am mai avut jucători ca el în ultimii ani”

Edi Iordănescu, selecționer România

Articol de Adrian Duţă  —  joi, 23 noiembrie 2023

Iosif Rotariu (61 de ani), fostul mare internațional, îl vede pe Vlad Chiricheș (34 de ani) în lotul României de la EURO 2024.

Fundașul de la FCSB a suferit o ruptură musculară în august, în meciul UTA - FCSB 2-1. A fost operat în Finlanda, la clinica Urheilu Mehiläinen din Turku, la celebrul doctor Lasse Lempainen, la care apelează inclusiv Barcelona. El va reveni peste aproximativ 4 luni și ar putea juca în play-off.

Iosif Rotariu crede că Vlad Chiricheș va fi în lotul României dacă va fi apt din punct de vedere medical. El era căpitanul de drept al naționalei, dar nu a jucat în preliminariile EURO din cauza accidentărilor.

VIDEO. Iosif Rotariu: „Pe Chiricheș îl văd la EURO”

>

„Sunt jucători care se pot accidenta. Dan Peterescu a jucat în toate meciurile din preliminariile Mondialului din Italia (n.r.  - din 1990), s-a accidentat, s-a operat și nu a jucat. Se pot întâmpla multe în 7 luni. Se pot accidenta 2-3 titular. 

Poate unii nu vor juca la echipele de club și nu vor fi în formă, chiar dacă fac parte din familia care s-a format acolo. 

Trebuie convocați jucători în formă, se pot întâmpla multe. Pe Chiricheș îl văd la EURO, dacă va fi apt de joc. Când Chiricheș intră în posesia mingei, are personalitate, vrea să construiască și să creeze superioritate în profunzime. Era cam ultimul fundaș care mai făcea asta la echipa națională”, a declarat Iosif Rotariu, la GSP Live.

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.