Campionate

Codaș cu Dinamo și acum lider cu Girona în LaLiga! Mesajul spaniolului: „Când am venit în România am deschis ochii”

Aleix Garcia (26 de ani), mijlocaș trecut pe la Dinamo, a fost convocat la naționala Spaniei pentru meciurile cu Cipru și Georgia, din preliminariile EURO 2024.

Articol de Daniel Scorpie  —  vineri, 24 noiembrie 2023

Aleix Garcia (26 de ani) a dezvăluit, într-un interviu din cotidianul Marca, că își amintește cu regret perioada petrecută în Liga 1: „Am lucrat cu psihologii pe care i-am mai avut la Villarreal. Dinamo a fost echipa la care am avut cel mai slab nivel”.

A jucat doar opt meciuri la Dinamo, în sezonul 2020-2021, fără a avea vreo realizare în cele 477 de minute cât a fost folosit. Aleix Garcia a scăpat însă de coșmarul din România și s-a întors în Spania. A plecat la Eibar, după care a semnat cu Girona și joacă acum foarte bine la liderul surpriză din LaLiga. 

Mijlocașul central de 26 de ani nu și-a amintit deloc cu plăcere de perioada cât a fost în lotul `alb-roșiilor" și a mărturisit prin ceea ce a trecut: "Am fost în vestiare precum cel al lui Manchester City, unde fiecare jucător este un star. Apoi mergi sub formă de împrumut la echipe la care n-ai vrea să pleci, dar pentru că ai contract cu City spui «OK. Mă voi întoarce». Când m-am transferat în România am deschis ochii".

Aleix Garcia: "Încrederea acordată m-a maturizat ca fotbalist"

Spaniolul a continuat: „Am lucrat cu psihologii pe care i-am mai avut la Villarreal. Dinamo a fost echipa la care am atins cel mai slab nivel. Am avut noroc că m-a luat Eibar, care mi-a dat șansa să joc în play-off. Așa am intrat în atenția cluburilor din LaLiga. Parcă mi s-a schimbat cipul. 

Știu că trebuie să-mi îmbunătățesc multe lucruri la nivel mental. Sunt sigur că a fost bun pasul spre Girona. Michel mi-a oferit oportunitatea și nu o să uit asta niciodată. Încrederea acordată m-a maturizat ca fotbalist și m-a ajutat să ajung la nivelul actual".

"Dinamo a fost pusă la zid de spanioli pentru minciunile livrate"

Jurnalul amintit a criticat alegerea lui Aleix Garcia: „Catalanul a trecut peste retrogradări, plăți nerealizate și promisiuni neîndeplinite până ce a ajuns să triumfe în lumea fotbalului. Fără opțiuni atractive, dar cu un proiect care i-a fost prezentat ca fiind interesant, Garcia a ajuns la Dinamo București. 

Cum a pus piciorul în România a fost conștient că tot ce i-au vândut a fost o minciună, apoi a avut de lucru ca să scape de acolo. În timp ce unii colegi pe care i-a avut la Villarreal ori la City au ajuns importanți în echipele lor, Aleix Garcia s-a confruntat cu neplata salariilor, minciuni și chiar revolte ale fanilor, în cadrul unui club unde promisiunile spaniolilor au rămas vorbe goale".

3goluri și 4 assisturi a reușit Aleix Garcia în 13 partide disputate pentru Girona în acest sezon în toate competițiile. În total la echipa catalană are 8 goluri și 19 pase decisive în 145 de meciuri

5e locul ocupat de Aleix Garcia în clasamentul jucătorilor din Top 5 campionate ale Europei cu cele mai multe pase progresive (98). Doar Granit Xhaka (119), Luis Alberto (110), Bruno Fernandes (108) și Achraf Hakimi (107) sunt peste

VIDEO Cum s-a făcut transferul lui Aleix Garcia la Dinamo: „Așa obișnuia Florentino Perez la Real Madrid”

>

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.