Campionate

Îl recunoști? Simbolul lui CFR Cluj antrenează acum în Liga 3! A fost în cărți și la FCSB

Sergio Conceicao și Tony da Silva

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Tony da Silva, 42 de ani, antrenează echipa de Liga 3 din Portugalia CD Montalegre. 

Formația sa a evoluat aseară pe Dragao, împotriva lui FC Porto, care a învins-o fără emoții, 4-0 în Cupa Portugaliei.

Tony e un jucător-simbol al lui CFR Cluj la finalul anilor 2000, când a câștigat 2 titluri, 2 Cupe ale României și 2 Supercupe cu feroviarii. Fundașul portughez a evoluat în Gruia între ianuarie 2007 și ianuarie 2011.

Tony da Silva: „Am mers la CFR pentru a scrie istorie”

„Râd și acum când îmi amintesc cum am ajuns la CFR Cluj. Am plecat din Portugalia pentru a semna cu Steaua. Pe drum am primit un telefon de la Semedo, care mi-a spus să merg la CFR că sunt mai mulți portughezi. Când am ales să merg la CFR, am câștigat mai puțini bani decât mi-ar fi oferit Gigi Becali. 

Am mers la CFR pentru a scrie istorie. Dacă aș fi câștigat titlul cu Steaua, era normal. Steaua era atunci în cupele europene, avea o echipă foarte bună. Am ales CFR Cluj pentru că îmi era frică de faptul că nu mă pot acomoda în altă parte”, povestea Tony acum 3 ani. 

Actualul tehnician a avut recent și oportunitatea de a antrena FCSB, dar aceasta nu s-a concretizat. El a mărturisit acum un an că ar vrea să revină în România ca tehnician. Nu exclude o eventuală colaborare cu Gigi Becali. 

„Poate mă voi întoarce în România. Am avut o oportunitate, într-adevăr, dar eram în plin campionat al Africii și nu era momentul să-l abandonez pe omul care m-a lansat, să-l las baltă și să las și grupul pe care-l aveam atunci. Am un obiectiv în viață, clar, dar nu sunt disperat.

La FCSB, Gigi tot cheltuiește bani și pune mare presiune pe jucători și pe antrenori. Păcat pentru el, că bagă bani, dar ar trebui să fie echilibrat emoțional. M-a vrut ca jucător. Acum, ca antrenor, nu se știe niciodată. Trebuie să fim profesioniști, cu educație și respect putem lucra oriunde”, a explicat Tony la acel moment. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.