Liga 1

Profită Dinamo? A spus răspicat cea mai mare slăbiciune de la FCSB: „Au cam gafat în ultimul timp”

+24 Foto
Dinamo speră să răstoarne calculele hârtiei în derby-ul cu FCSB / Sursă foto: Gazeta Sporturilor

Articol de Remus Dinu  —  sâmbătă, 25 noiembrie 2023

FCSB e în continuare pe primul loc în Superligă, chiar dacă jocul etalat în ultimele runde n-a fost neapărat cel mai convingător. Într-un clasament al ultimelor cinci etape, roș-albaștrii ocupă poziția a șasea, o perioadă care a coincis și cu o exprimare sub parametri a defensivei.

E fix detaliul pe care dinamoviștii și-ar dori să-l exploateze în Derby de România, programat duminică seara pe Arena Națională.

Fără prea multe atuuri, surclasați de rivali la toate capitolele importante și într-o vizibilă criză de rezultate, „câinii” speră să se înscrie și ei pe lista echipelor care perforează poarta lui Târnovanu.

Profită Dinamo de slăbiciunile defensive de la FCSB?

Dacă apărarea vicecampioanei s-a comportat ireproșabil în partea incipientă a campionatului, lucrurile s-au schimbat începând cu jumătatea lunii septembrie, când FCSB a început să încaseze goluri cu mai multă lejeritate decât o făcea de obicei. Inclusiv câte două per partidă, în mod normal o raritate la roș-albaștri! 

Și mai îngrijorător, au existat partide în care FCSB a fost în avantaj pe tabelă, însă n-a reușit să managerieze avantajul. 

Formația lui Charalambous și Pintilii a primit câte două goluri de la Hermannstadt (pe care a condus-o până la eliminarea lui Dawa), de la Sepsi (ce-i drept, într-o victorie cu 5-2), de la U Cluj (care a revenit în două rânduri), de la Petrolul (doar egal de la 2-0), dar și de la Rapid, în înfrângerea suferită în derby-ul de la începutul lunii, 1-2.

Evident, slăbiciunile FCSB-ului s-au manifestat în fața unor formații net superioare lui Dinamo, însă asta nu împiedică „haita” să spere la o desfășurare favorabilă în derby. 

Ioan Andone: „Problema lor? Fundașii centrali”

De altfel, Ioan Andone, fostul mare fotbalist și antrenor al roș-albilor, vorbea într-un interviu acordat Gazetei despre problemele identificate la rivală:

„FCSB arată bine anul acesta, începutul a fost foarte bun, cu șapte victorii la rând. O văd favorită la câștigarea campionatului. Sper să nu câștige acum, cu Dinamo. Problema lor? Fundașii centrali.

(...) Dinamo trebuie să intre la bătaie, mai ales cu fundașii centrali de la FCSB, care au cam gafat în ultimul timp”, a afirmat „Fălcosul”. 

16 goluria încasat FCSB în acest sezon, la fel ca Universitatea Craiova sau Hermannstadt

Marele impediment al lui Dinamo vine, însă, dintr-o realitate îngrozitoare prezentată de clasamentul la zi din Liga 1. Elevii lui Burcă au cea mai slabă ofensivă din campionat doar nouă goluri marcate în primele 16 etape!

La momentul promovării toți m-au întrebat obiectivul. Am cerut 6 luni, perioada s-a cam epuizat. E momentul să pun presiune pe jucători, o presiune pe care trebuie să o ducă. Lumea nu prea mai are răbdare. 

Îi simt, totuși, destul de bine. Grupul are multă forță. Sunt mult mai legați unul de celălalt. E un moment în care pot întoarce situația. Sunt un antrenor exigent, presiunea o pui atunci când ei pot să o ducă. Cred că acum pot duce presiunea lui Dinamo. Îi simt pregătiți. Nu știu dacă ne-am mulțumi cu un egal. Noi vrem să câștigăm.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO Mesaj clar transmis de Burcă: „N-am vrut să am nicio discuție legată de jucători!”

>

Citește și alte știri despre Dinamo:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.