Campionate

Mircea Lucescu vorbește despre pariurile ilegale din fotbal. De ce „deraiază” tinerii: „Știu a cui e vina!”

Mircea Lucescu are o carieră de 44 de ani ca antrenor Foto: Imago

Articol de Theodor Jumătate  —  Sunday, 26 November 2023

La 78 de ani, Mircea Lucescu a comentat un caz grav din fotbal, implicarea jucători în pariurile ilegale. „Un tânăr care câștigă atât de mult e deseori înconjurat de persoane care vor să profite”, a declarat tehnicianul, care a atras atenția: „Cred că vina e a celor care îi pregătesc. Mă refer chiar la antrenori. Nu poți să nu observi dacă e ceva în neregulă”.

Mircea Lucescu s-a despărțit de Dinamo Kiev, dar nu renunță la ideea de a antrena, nu s-a retras, deși are 78 de ani, 44 petrecuți ca tehnician, după alte două decenii în iarbă. Știe totul despre fotbal și e căutat de jurnaliștii din lumea întreagă. În special de italieni.

Mircea Lucescu: „Dacă jucătorii au o problemă, întreg fotbalul are o problemă"

Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, „Il Luce" a fost întrebat și despre un subiect fierbinte, implicarea jucătorilor tineri în pariurile ilegale, scandal încă discutat în Peninsulă.

El explică această situație delicată, care e cauza, cine sunt vinovați și cine ar trebui să-i ajute pe sportivi, să-i facă să înțeleagă primejdia din jur.

„Un tânăr care câștigă atât de mult este deseori înconjurat de persoane care vor să profite. De aceea, partea educativă a antrenorului e extrem de importantă, contează mai mult decât a avea jucători mai buni", a afirmat Lucescu.

A continuat: „Am citit o mulțime de lucruri, nu doar în Italia: pariuri, droguri, violență sexuală... și cred că vina aparține în parte și celor care îi pregătesc. Nu mă refer la club și la conducători, ci vorbesc chiar de antrenori, care au raport direct cu băieții, petrec 4-5 ore zilnic alături de ei, muncesc, discută, nu poți să nu observi dacă e ceva în neregulă. Dacă jucătorii au o problemă, întreg fotbalul are o problemă".

Mircea Lucescu: „Poți să iei Real Madrid, ești fluierat și te simți rău"

Tehnicianul a luat o pauză pentru a se liniști. Care va fi noua sa destinație? Ce echipă l-ar atrage? „Nu mă gândesc la asta. Nu e esențial unde mergi, ci cum te simți"; a răspuns el.

„Poți să iei Real Madrid într-o situație dificilă, ești fluierat și te simți rău sau te poți duce în Serie C, ajuți puștii să crească și te simți ca în paradis", a detaliat Lucescu. „Nu mă uit la bani, mi-ar plăcea să muncesc pentru a învinge și eu găsesc calea spre victorie. Încă am pasiune, iar pasiunea e vitală pentru un om. Când orice speranță dispare, pasiunea te face să mergi înainte".

Mircea Lucescu: „Au încercat mulți antrenori mari și n-au reușit în Est"

Când i s-a spus că îl urmează pe Sir Alex Ferguson în topul celor mai titrați antrenori (raportul e 49-36), „Il Luce" a râs: „El avea șase competiții, eu doar trei. Însă nu e atât de ușor să antrenezi în Est. Au încercat mulți tehnicieni mari și n-au reușit".

Citește și:

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.