Moto GP

Francesco Bagnaia, din nou campion mondial în MotoGP » Rivalul Jorge Martin, scos din calcule după o ciocnire cu Marquez! Clasamentul final

Pilotul italian Francesco Bagnaia (centrul imaginii) s-a impus în Marele Premiu al Valenciei şi a câştigat al doilea titlu consecutiv în MotoGP. / FOTO: Twitter

Articol de David Marinescu  —  duminică, 26 noiembrie 2023

Pilotul italian Francesco Bagnaia (26 de ani) s-a impus în Marele Premiu al Valenciei şi a câştigat al doilea titlu consecutiv în MotoGP.

Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) a câștigat cursa de astăzi și a profitat de abandonul rivalului Jorge Martin. Spaniolul a riscat mult și a abandonat în startul întrecerii din Valencia, în turul cu numărul 6.

Pe locul secund în cursă a venit italianul Fabio di Giannantonio (Gresini). Podiumul a fost completat francezul Johann Zarco (Prima Pramac).

VIDEO. Momentul în care Jorge Martin s-a ciocnit cu Marc Marquez și a ratat orice șansă la titlu

Francesco Bagnaia, campion în MotoGP

Francesco Bagnaia și-a apărat titlul cucerit sezonul trecut în MotoGP, cu un total de 467 de puncte. În clasamentul general a fost urmat de spaniolul Jorge Martin (428) și de italianul Marco Bezzecchi (329).

„Este un vis devenit realitate. Cred că a fost un sezon fantastic. Mereu am vrut să câștig ultima cursă din calendar, să pot avea o dublă sărbătoare. Nu putea fi mai frumos de atât”, a transmis Bagnaia, după cursă, potrivit Gazzetta dello Sport.

Clasamentul final în sezonul 2023/2024 din MotoGP

Citește și alte știri din sportul internațional: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.