Altele

Mikaela Shiffrin, fantastică la Killington: a 90-a victorie în Cupa Mondială

Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială

Articol de David Marinescu  —  Monday, 27 November 2023

Sportiva americană Mikaela Shiffrin, regina schiului alpin, a câştigat duminică slalomul de la Killington (SUA), a 90-a sa victorie în Cupa Mondială, un record, după un nou duel magnific cu rivala sa Petra Vlhova, relatează AFP.

Shiffrin (28 de ani), de cinci ori câştigătoare a Cupei Mondiale la general, a devansat-o cu 33/100 pe slovacă. Elveţianca Wendy Holdener s-a clasat pe locul 3, la 1 sec 37. În faţa unui public extaziat şi după un loc 3 la slalomul uriaş, americanca şi-a trecut deja în palmares a doua victorie a iernii, după cea de la Levi (Finlanda), în urmă cu două săptămâni, la slalom.

Mikaela Shiffrin şi Petra Vlhova s-au angajat din nou într-un duel magnific

În sezonul trecut, ea a doborât recordul suedezului Ingemar Stenmark de victorii în circuitul mondial (86) şi continuă să îşi îmbunătăţească această bornă, îndreptându-se spre 100 de succese la doar 28 de ani.

Shiffrin stăpâneşte la perfecţie pârtia de la Killington, unde a câştigat şase din cele şapte slalomuri de Cupa Mondială din program începând din 2016. În Vermont, Shiffrin şi Vlhova s-au angajat din nou într-un duel magnific, un nou episod dintr-o rivalitate sportivă care durează de mai bine de şase ani.

Aflată în frunte după prima manşă, Shiffrin a fost pusă sub presiune de a doua manşă excelentă a lui Vlhova, dar a reacţionat perfect, stabilind cel mai bun timp şi la a doua manşă. Cele două campioane au fost impresionante, devansând concurenţa cu mai mult de o secundă.

În clasamentul general al Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin este deja lider, cu 350 de puncte, cu 84 mai multe decât Vlhova.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.