Noiembrie e o lună ce trebuie s-o punem în ramă! Echipa națională ne-a făcut din nou mândri și s-a calificat după 8 ani la un nou turneu final european # Campionatul intern păstrează suspansul, iar primele șase "se bat" mai ceva ca niciodată pentru un loc în play-off-ul care garantează titlul de campioană a României
Am avut o lună cu trăiri intense, iar cei care s-au evidențiat în această lună au prins lista scurtă în proiectul "Cei mai buni" lansat de Gazeta Sporturilor. Așadar, deschidem procedura de vot pentru noiembrie, pentru "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii".
Jucătorul lunii noiembrie 2023 - nominalizări
Pentru trofeul "Jucătorul lunii noiembrie", Gazeta a nominalizat 5 fotbaliști:
- Horațiu Moldovan (Rapid). A fost imperial în meciul care i-a adus României locul 1 în grupa preliminară pentru Euro și o poziție mai bună pentru tragerea la sorți de sâmbătă. Fără îndoială, Horațiu Moldovan a fost "îngerul păzitor" al lui Edward Iordănescu, tehnicianul care a mizat pe el în poarta "tricolorilor" când nimeni nu spera. Evoluțiile sale inspirate au dus România la Euro și Rapidul e încă pe podiumul Superligii chiar și după o seară se coșmar cu U Cluj.
- Andrei Rațiu (Rayo Vallecano). După ce luna trecută a fost mereu rezervă și n-a jucat deloc în Spania, acum Andrei a avut un noiembrie de poveste și a strălucit ca un briliant! I-a arătat lui Vinicius Jr. cine-i șeful, în meciul contra lui Real Madrid, a avut o prestație extraordinară în partida cu Israel a echipei naționale și a fost pe poziții și în decisivul cu Elveția de pe Arena Națională.
- Andrei Dumiter (FC Voluntari). O lună noiembrie în care Voluntariul și-a revenit și n-a pierdut niciun meci, iar Dumiter a ieșit la rampă cu o evoluție foarte bună. "Dublă" contra campioanei Farul și assist, gol contra lui U Cluj și două penalty-uri scoase în noiembrie, ambele ratate, din păcate, pentru ilfoveni. Omul meciului cu Farul, Dumiter se înscrie în cursa pentru trofeul de cel mai bun.
- Radu Drăgușin (Genoa). A fost unul dintre cei mai buni în meciul cu Israel care ne-a dus oficial la Euro. Și-a folosit de câteva ori forța excepțională ca să-și blocheze adversarii, a căutat să pornească faze de atac și să avanseze pentru suplimentarea soluțiilor. Sigur pe el, implicat, atent și mereu pe poziții, a demonstrat că poate să fie cel mai scump transfer al unui fotbalist autohton din istorie.
- Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova). "Piticul" a avut nevoie de multe meciuri să demonstreze cine e șeful! Și cum ultima impresie contează, Mitriță a reușit primul hattrick din acțiune în acest sezon. A strălucit la multe grade cu minus și i-a asigurat Oțelului o înfrângere usturătoare, dar la final a confiscat mingea și a primit și titlul de cel mai bun jucător al meciului.
Pe lista preliminară au mai fost: Florinel Coman (FCSB), Paul Iacob (Rapid), Alexandru Pop (Oțelul), Denis Drăguș (Gaziantep), Ianis Hagi (Deportivo Alaves), Denis Alibec (Muaither), George Pușcaș (Genoa), Rareș Ilie (Lausanne-Sport) și Jayson Papeau (Rapid).
Antrenorul lunii noiembrie 2023 - nominalizări
Pentru trofeul "Antrenorul lunii noiembrie", Gazeta a nominalizat 3 tehnicieni:
- Edward Iordănescu (echipa națională). Ne-a promis că ne duce la Campionatul European din Germania, de anul viitor și s-a ținut de promisiune. Chiar dacă prestațiile echipei naționale au fost și criticate, în luna noiembrie totul a mers ceas. 2-1 cu Israel, 1-0 cu Elveția și o calificare mult așteptată, după 8 ani de pauză. Neînvinsă în actualele preliminarii, România cu Edward Iordănescu pe bancă a terminat grupa de pe prima poziție. O situație pe care nici cei mai optimiști dintre fani n-o credeau posibilă, dar pe care Iordănescu jr. a reușit s-o îndeplinească.
- Daniel Pancu (echipa națională Under 21). Pancone a lăsat treningul de fotbalist și l-a preluat pe cel de selecționer al echipei naționale de tineret, după câteva încercări de "principal". Iar în noiembrie i-au ieșit toate aproape perfect. 5-0 pe Giulești cu Albania, plus un 2-2 în deplasare cu Elveția sunt cele două rezultate care țin "naționala mică" în lupta pentru calificarea la Campionatul European Under 21 din 2025.
- Cristiano Bergodi (Rapid). Antrenorul italian se simte ca acasă în România și face tot posibilul ca Rapidul să fie surpriza plăcută a actualului sezon de Superligă și să pună mână pe titlul de campioană, care i-ar încununa toată munca și cariera de succes pe care a avut-o în România. Iar giuleștenii simt că se poate, mai ales după ce-au învins-o pe teren propriu pe FCSB, echipa cel mai bine cotată din Superligă. Au comis-o în schimb cu U Cluj, după un start perfect de meci.
Pe lista preliminară au mai fost: Ilie Poenaru (FC Voluntari), Ladislau Boloni (Metz) și Răzvan Lucescu (PAOK).
Cum vom alege "Jucătorul lunii" și "Antrenorul lunii"
Algoritmul folosit pentru stabilirea câștigătorilor este unul foarte simplu. Redacția GSP face nominalizările, bazându-se pe statistici și cifre clare de performanță, apoi votează 3 categorii: cititorii GSP.ro, jurnaliștii din redacție și câte cinci specialiști (foști fotbaliști sau antrenori importanți) care se schimbă de la o lună la alta. Primul clasat în fiecare top primește câte 5 puncte, cel de pe locul 2, 4 puncte etc. Votul redacției GSP contează dublu.
{{text}}