După un hattrick veritabil, subiectul convocării atacantului oltean la echipa națională revine în actualitate. Oare cu cât temei?
Cele trei goluri marcate de Alex Mitriță în Oțelul – CS Universitatea Craiova 1-3 întrunesc absolut toate calitățile noțiunii de hattrick, în cea mai britanică dintre accepțiunile ei. Sunt trei goluri consecutive, fără ca vreun coechipier sau vreun adversar să se fi intercalat pe lista marcatorilor.
Mai mult, toate trei reușitele au avut loc într-o singură repriză, ceea ce-i face până și pe cei mai cusurgii căutători de pete în soare să se abțină. E vorba despre un hattrick în toată puterea cuvântului!
Primul, din ofsaid, dar trebuia să i se dea un penalty!
Așadar, Alex intră în rol la 1-0 pentru gălățeni, marcând la capătul unei devieri cu călcâiul a lui Jovan Markovic. Se va spune că a fost ofsaid la Markovic. Da, a fost, măcar un metru, iar pentru asta nu era nevoie de analiză VAR, asistentul ar fi trebuit să vadă!
Dar la fel de adevărat este că, fie și cu acel ofsaid, faza s-a derulat la viteză normală, nimeni nu s-a oprit, așa că meritele lui Mitriță pentru finalizare nu se știrbesc cu nimic. Și la fel de adevărat este că în prima repriză tot el fusese faultat clar în careu de Cisse și nu s-a dat nimic, deși nici pentru faza aceea nu era nevoie de VAR, ci doar de o atenție ceva mai… decongelată a lui Horațiu Feșnic.
Teren numai bun pentru el
Golurile doi și trei ale lui Alex respectă aproximativ aceeași rețetă. Pase bune ale coechipierilor (Bancu, apoi Crețu), apărare adversă rarefiată, prinsă mereu foarte sus, numai bine pentru centrul de greutate al lui Mitriță (1,66 m înălțime), aflat foarte aproape de gazonul înghețat. Pe care mereu "piticii" se mișcă mai ușor decât jucătorii înalți.
Alexandru Mitriță a păstrat mingea meciului Oțelul - Universitatea Craiova
Și uite-așa, Alexandru Mitriță înscrie într-o repriză mai mult decât marcase în cele 15 (din 16) meciuri jucate de el până la deplasarea în iarna grea a Galațiului.
Neselecționare în formă continuată
Chiar el, la interviurile de după meci, a spus că acum poate va avea selecționerul ochi și pentru el. Nu e exclus să aibă și probabil că pe Alex l-a durut lăsarea sa în afara listei "în formă continuată", adică la toate acțiunile acestei toamne.
Pe de altă parte însă, cât de justificat ar fi fost ca Mitriță să fi fost chemat la lot (eventual chiar titularizat) când el înscrisese doar de două ori în patru luni și jumătate trecute de la startul sezonului. Și ce goluri? Pe al cincilea, în minutul 90, la meciul cu Botoșani (5-1) și pe al treilea, tot în minutul 90, cu Poli Iași (4-1 în deplasare). Mai degrabă era de reținut penalty-ul ratat (obținut tot de el) la Voluntari, într-un meci încheiat cu 0-0!
Condiția de megastar
Alex a venit în vară la Craiova, după un periplu americano-greco-arăbesc, și a fost primit ca o supervedetă. Cu o festivitate de prezentare separată, nu laolaltă cu celelalte achiziții! În piața publică, primit de suporteri ca un megastar!
Probabil că tocmai de aceea de la el se așteptau goluri mai multe, nu unul, pe caniculă, în 12 august, altul sub soarele blând al toamnei, pe 1 octombrie, și, în fine, reușitele de clasă dintre nămeții Galațiului, în prag de iarnă.
Un megastar e bun mereu, nu doar o dată pe anotimp. Dar poate că Ivaylo Penev a găsit unsoarea cu care să mângâie balamalele acestui mare talent. Care se recomandă încă drept o promisiune, deși la început de februarie va împlini 29 de ani.
{{text}}