Campionate

Se întâmplă în Ligue 1. S-a întors după opt ani în Franța și a fost eliminat după doar două minute!

Andre Ayew, eliminat // Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  Monday, 27 November 2023

Andre Ayew (33 de ani) a revenit în campionatul francez, la Le Havre, și nu a rezistat în teren decât două minute în partida de la Nantes (0-0). Intrat ieri în minutul 65, mijlocașul ghanez a primit cartonașul roșu în 67!

Revenire de coșmar în Ligue 1 pentru un internațional ghanez. Plecat în urmă cu opt sezoane de la Marseille la Swansea, Andre Ayew a semnat cu Le Havre, după despărțirea de Nottingham Forest. Iar duminică, în meciul de la Nantes (0-0), antrenorul sloven Luka Elsner l-a debutat în minutul 65, înlocuindu-l pe Loïc Nego. 

Două minute și 24 de secunde a durat partida africanului, care și-a lăsat urmele crampoanelor pe genunchiul lui Eray Comert, fundașul elvețian de origine turcă, și a fost eliminat direct de arbitrul Miguel Nogueira!

Al treilea cartonaș roșu din cariera la cluburi

Comert a scăpat fără o accidentare gravă și a continuat până la finalul meciului, în vreme ce lui Andre Ayew nu i-a venit să creadă că a primit direct cartonașul roșu! A fost al treilea pe care îl primește în cariera sa de la echipele de club, precedentele încasându-le la Marseille. 

Ghanezul nu jucase în acest sezon decât la echipa națională: 15 minute în amicalul cu Liberia (3-1), din septembrie, și o repriză în partida cu Comore (0-1), disputată marțea trecută în preliminariile CM 2026. Acum va lua o pauză de cel puțin două etape, urmând să afle exact cât va fi suspendat și va lipsi din efectivul nou-promovatei în Ligue 1 în partidele cu PSG și Strasbourg.

9meciuri a bifat Andre Ayew în sezonul trecut în Qatar la Al-Sadd, pentru care a marcat 3 goluri în campionat. În același sezon, la Nottingham Forest, a avut 13 prezențe fără gol

114meciuri are Andre Ayew în naționala Ghanei, marcând 24 de goluri. Ultimul dintre ele l-a reușit acum mai bine de un an, contra Portugaliei (2-3) la CM 2022

I-a leșinat fata la Mondialul din Qatar!

La CM 2022, Ghana a plecat acasă după faza grupelor. Șocul a fost mare pentru Andre Ayew. În minutul 20, atacantul a ratat un penalty pentru africani, iar fiica sa, Maha, a leșinat și a trebuit să fie dusă la spital. La pauză, Andre a fost înlocuit și s-a dus direct la spital, să fie alături de ea: „Ne-am speriat rău, dar acum e bine".

Citește și

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.