Liga 1

Insider de la Rapid: Bergodi a făcut prăpăd după meci. Daniel Niculae a rămas în ușa vestiarului

+37 Foto
Cristiano Bergodi, antrenor Rapid

Articol de Alexandru Barbu  —  Tuesday, 28 November 2023

A fost iureș în vestiarul Rapidului la finalul înfrângerii cu U Cluj, 2-3. Dacă suporterii s-au ferit să-i apostrofeze pentru eșec, Moldovan, Săpunaru și restul fotbaliștilor și-au primit porția de reproșuri odată ajunși la cabine. 

Extrem de nervos după ce echipa lui a condus cu 2-0 și a pierdut, Cristiano Bergodi a avut o adevărată criză de nervi. S-a răstit la jucătorii lui atât în limba italiană, cât și în română.

Bergodi, criză de nervi în vestiar după Rapid - U Cluj 2-3

Ușile s-au închis după doar câteva minute de la fluierul final și în cabină s-a declanșat haosul. „Nu e posibil să ne batem joc! Nu e posibil să avem 2-0 și să luăm trei ca niște amatori! Am fost zero, zero!”, au fost primele cuvinte transmise de antrenor în română. Au urmat o serie de mesaje transmise în limba italiană.

Discursul plin de nervi și de dezamăgire al tehnicianului italian a durat circa două minute, timp în care doar el a luat cuvântul. La ușă a stat, fără să intre deloc în vestiar, președintele Daniel Niculae, dar și delegatul Ionuț Voicu.

+37 Foto
Rapid - U Cluj/ foto: Raed Krishan (GSP)

Este inadmisibil să pierdem de la 2-0, mai ales acasă. E șocant! Parcă trăim într-un vis negru

- Horațiu Moldovan

VIDEO. Mircea Bornescu: „Bergodi țipa, spărgea prin vestiar la Rapid”

>

Bergodi e un tip coleric și a mai fost protagonistul unor astfel de episoade tensionate în vestiar.

În ediția de azi a emisiunii GSP Live, fostul portar Mircea Bornescu (43 de ani) a rememorat scene din finalul sezonului 2014-2015. Atunci juca pentru Rapid și era antrenat de italianul de pe banca alb-vișiniilor.

Întrebat despre discursul fostului său antrenor de la finalul partidei Rapid - U Cluj 2-3, Bornescu a povestit că Bergodi are adesea ieșiri vulcanice în vestiar. Mircea apreciază totodată că aparițiile publice ale lui Cristiano sunt mai mereu echilibrate.

„Este normal ca antrenorul să aibă o asemenea atitudine la finalul unui eșec. Și jucătorii știu că sunt vinovați de această înfrângere, ei răspund în fața antrenorului, iar antrenorul răspunde mai departe de rezultate. 

Nu mi s-a părut o atitudine deplasată a lui Bergodi, să dea într-un jucător sau ceva... Probabil era influențat și de rezultat și din această cauză a avut reacția aceea.

L-am avut antrenor, îl cunosc foarte bine și încearcă mereu să protejeze jucătorii. Deși în vestiar are momente când iese din starea lui normală, țipă, urlă, dărâmă, sparge. 

>

Când eram la Rapid și a venit el, aveam o serie mai puțin bună. Echipa era într-un moment foarte prost. La un meci a intrat în vestiar, a dărâmat ușa, a spart pe-acolo, urla. Se întâmplă situații de genul ăsta când antrenorii își ies din fire. Însă în public e un antrenor echilibrat și rar greșește”, a comentat Bornescu la GSP Live.

Bergodi și Bornescu au colaborat în al doilea mandat al italianului la Rapid, desfășurat în intervalul aprilie - mai 2015. Cristiano a fost ultimul antrenor al giuleștenilor în sezonul în care aceștia au retrogradat în „B”. A condus echipa între etapele 27-34 (3 victorii, două remize, 3 eșecuri).

VIDEO. Cristiano Bergodi, discurs dur după Rapid - U Cluj 2-3:

>
  • „E o lipsă de maturitate, am picat acest test. De la 0-2 nu se poate pierde, chiar dacă se spune că e un rezultat periculos. Trebuia să jucăm altceva. Prima repriză s-a jucat pe contre... Nu trebuie să existe așa ceva! Am avut de înfruntat mai multe contraatacuri decât în restul campionatului. Prea multe ocazii a avut U Cluj!”
  • „Ne-am dezechilibrat în repriza a doua, nu se poate așa ceva! Am fost desfăcuți, am jucat și acasă... I-am avertizat pe băieți. Eu sunt primul vinovat, dar băieții trebuie să învețe din greșeli”
  • „Am jucat prea deschis, aveam meciul în mână. Nu am ținut linia în apărare. E important să joci ofensiv, dar nu trebuie să lași spații, pentru că echipa adversă te pedepsește”

Mai multe articole despre Rapid: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.