Liga 1

5 lucruri pe care noul antrenor de la Dinamo trebuie să le rezolve urgent

Dinamo s-a despărțit de Ovidiu Burcă, 43 de ani, și e în căutare de nou antrenor. Următorul A1 de la „câini” va avea o misiune complicată.

Articol de Alexandru Barbu  —  miercuri, 29 noiembrie 2023

Dinamo s-a despărțit de Ovidiu Burcă, 43 de ani, și e în căutarea unui nou antrenor. Următorul A1 de la „câini” va avea o misiune extrem de complicată.

GSP.ro semnalează o listă de 5 lucruri pe care succesorul lui Burcă va trebui să le rezolve cât mai rapid. 

1. Să pună capăt crizei de la Dinamo

Cu moralul la pământ, Dinamo traversează unul dintre cele mai proaste momente din istorie. Echipa e penultima în clasament după 17 etape în care a acumulat numai 10 puncte

„Câinii” au înregistrat 3 eșecuri în precedentele 3 etape și nu au mai câștigat de 11 runde. Ultimul succes al lui Dinamo datează din 19 august, 3-2 cu FC Voluntari.

2. Transferuri pentru Dinamo

Conform portalului de specialitate Transfermarkt, Dinamo are al 3-lea cel mai slab lot din Superliga. Cota de piață cumulată a roș-albilor este de doar 6,55 milioane. Numai două echipe sunt sub „câini” la acest capitol, celelalte nou-promovate Poli Iași (6,38 milioane) și Oțelul (6,1 milioane). 

Deși a realizat 10 transferuri în vară, Dinamo a dat chix mai degrabă cu noii fotbaliști, care n-au reușit să confirme.

3. Curățenie la Dinamo

Pe lângă implantul de noi jucători, următorul antrenor al lui Dinamo trebuie să-și asume și o serie de plecări, ceea ce Ovidiu Burcă a ezitat în vară să facă, crezând că fotbaliștii cu care a reușit să promoveze vor putea face față și în primul eșalon. Nu i-a ieșit.

4. Atacul inexistent de la Dinamo

Absolut uluitor, Dinamo a marcat numai 9 goluri în primele 17 etape. E cea mai slabă ofensivă din Superliga, la jumătate din cât a produs ultima clasată FC Botoșani - 18 goluri. 

Cel mai bun marcator al „câinilor” din actuala stagiune are în dreptul lui o bornă modestă, Goncalo Gregorio - 3 reușite.

5. Să stabilizeze un prim „11” 

În urmă cu o lună, Gazeta analiza schimbările haotice de la Dinamo. Până la acel moment, antrenorul Ovidiu Burcă modificase continuu formula de start de la un meci la altul și rulase 6 sisteme de joc diferite.

VIDEO. Ionuț Negoiță, despre construcția stadionului Dinamo: „Se vor găsi persoane care să participe financiar”

>

Mai multe articole despre Dinamo: 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.